Kezdeményezés

2 órája

Kerékpárral csatlakoztak az Autómentes Naphoz a diákok

Tíz iskola száz diákja pattant kerékpárra pénteken reggel, hogy csatlakozzon az Autómentes Nap elnevezésű programsorozat kaposvári eseményéhez.

Marosi Gábor

A tanulók kerékpárral érkeztek a Jégcsarnok elé, majd közösen indultak el a desedai Látogatóközponthoz, ahol különféle feladatokat kellett teljesíteniük. A bringásoknak környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos szellemi vetélkedőt, a strand területén pedig akadályversenyt szerveztek.

Csonka Ádám, a Toldi-iskola nyolcadik osztályos tanulója érdeklődésünkre elmondta, rendszeresen kerékpározik, a városban is szinte mindig csak azzal közlekedik. A Deseda sem ismeretlen számára, hétvégente gyakran körbetekeri a tavat. Az Autómentes Nappal kapcsolatban úgy fogalmazott, fontosak az ilyen kezdeményezések, mert talán olyanok is sportolnak, akik máskor nem. – Azt vettem észre, hogy talán ma kevesebb autó közlekedett a városban, mint egy átlagosan napon – emelte ki a diák.

Rédling-Szabó Gabriella, a Zrínyi-iskola testnevelés és matematika szakos tanára az eseményen elmondta, év közben is gyakran szerveznek biciklitúrát a Desedára, ahol sportolnak egyet, majd visszatekernek az iskolában. Erre a legkiválóbb nap a pénteki, amikor két-két osztálynak dupla testnevelés órával indul a tanítási nap. 

Az Autómentes Nap résztvevőit Péter Attila az esemény szervezője és Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere köszöntette, aki az Egészséges Kaposvár 2030 programról mesélt a fiataloknak. Hangsúlyozta, azt szeretnék elérni, hogy az évtized végére sokkal egészségesebben éljenek a kaposváriak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában