Fotók

2024.09.17. 17:25

Látrányi háztűz: egy élet munkája vált a lángok martalékává

Dél körül vették észre a háziak a füstöt, nem sokkal később lángokban állt a tető. A látrányi házban egy házaspár élt.

Koszorus Rita

Forrás: Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület

Kigyulladt egy családi ház Látrányban, a Rákóczi utcában. Az épületben egy házaspár élt, a férj vette észre először a füstöt. 

látrány, tűz, tűzoltó
A látrányi önkéntes tűzoltók fotója a helyszínről.

– Én itt, kint voltam, a nejem meg bent evett és egyszer csak elkezdett itt füstölni a kémény mellett egy pozdorjás rész – mutatott a szénné égett födémre Balogh László. Azonnal a locsolócsőért indult, de mire oda jutott volna, hogy elkezd oltani fellobbantak a lángok. – Hívtam a Látrányi Önkéntes Tűzoltókat és nagyon gyorsan kiértek ők is, de a Katasztrófavédelemtől is kijöttek, a bogláriak itt voltak két órán keresztül, tette hozzá Balogh László. A lángokat 14 órára sikerült megfékezni, közölte szerkesztőségünkkel a Katasztrófavédelem. 

Lakhatatlan a látrányi ház

A tetőszerkezet teljesen leégett, bent pedig minden tiszta víz az oltás miatt. 
– Az ember azt hinné, hogy csak úgy eloltják a tüzet, de saját szememmel láttam, hogy újra be tud izzani – mondta a tulajdonos. A házaspár rokonoknál húzza meg magát, amíg lakhatatlan a ház. Onnan ottjártunkkor is éppen hordták ki a száraz és a tönkrement holmikat. Az udvaron kormos víz csordogált, égett paladarabok hevertek a fűben. Ami menthető volt a házban azt kihozták és a melléképületbe vitték, a többi holmit az udvaron szárították. 

látrány, tűz, tűzoltó

Szerencsére biztosítás volt a házon, mondta el kérdésünkre Balogh László, abban bízik, hogy a kártérítésből rendbe tudják hozni a házat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában