Ma is hálásak a németek a magyaroknak

Egyhetes nosztalgiautat szervezett Németországba az NDK-s Magyarok Egyesülete nemrég, amelyen Somogyból a kaposvári Rádics házaspár is részt vett.

Varga László

– Ötvenöt éve, államközi megállapodás keretében indult az egykori NDK-ba az első csoport dolgozni, amelyet évente több tízezren követtek – mondta Rádics Tibor, aki 1969–72-ig dolgozott a Drezda melletti Coswig nyomdagépgyárában. – A kinti munkák 1983-ban befejeződtek, azonban többen végleg kint maradtak. Az 50. évfordulón volt az első nosztalgiaút, amelyre azóta évente sor került, országos találkozót azonban tizenegy éve rendez az egyesület. 
Hogy a németek mennyire hálásak a magyaroknak, a fogadtatás mindennél ékesebben bizonyította. – Végigvezettek bennünket az azóta robotizált üzemben, meg is vendégeltek bennünket, majd a faültetés és az emléktábla leleplezése után a főpolgármester meghívta a csapatot egy koccintásra is – mesélte Rádics Tibor
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában