Egy hajóban - fotókkal, videóval

2024.09.06. 15:52

Médiahajó 2024: egész évben vonzó a Balaton

Kifutott a fonyódi kikötőből a Sonline.hu és a Somogyi Hírlap médiahajója. A hatodik alkalommal életre hívott rendezvény nem csak a Balatonért tenni akaró közéleti és gazdasági szereplők eszmecseréje volt, hanem az őszi balatoni szezonnyitó is.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

Az egész éves Balaton koncepciója volt a hatodik Médiahajó fő témája, amelynek ezúttal a Tomaj katamarán és Fonyód városa adott otthont. A fedélzeten ezúttal is a somogyi és balatoni közélet emblematikus szereplői, turisztikai szolgáltatói, vállalkozásai vettek részt. A Médiahajót annak ötletgazdája, Lengyel János nyitotta meg, aki elmondta: szemléletváltásra van szükség a régióban.
– A paradigmaváltás időszakát éljük, amikor nem a szezonalitás a fontos, hanem a minőség, fenntarthatóság és innováció lesz a kérdés. Az nem elég, hogy közös hajóban üljenek vendégeink, hanem kiemelten fontos, hogy közösen dolgozzanak – tette hozzá.  A balatoni őszi szezont megnyitó rendezvényen Pauska Zsolt, a Sonline.hu és a Somogyi Hírlap főszerkesztője köszöntötte a meghívott vendégeket. 

– Sikeres szezonon vagyunk túl, ismertette az elmúlt hónapok eredményeit Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, a rendezvény társházigazdája. – Bízom benne, hogy egy sikeres őszi szezon elé nézhetünk, hiszen nőtt a hozzánk látogató vendégek száma és úgy látom, hogy a kereslet és a kínálat megtalálta egymást. Ezen a nyáron mindenki a maga pénztárcájának megfelelő szolgáltatást és attrakciót találhatott – mondta. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a rendezvénynek helyet adó Tomaj katamarán a Balatoni Hajózási Zrt. megújuló flottájának új, s immár oszlopos tagja, bizonyítja, hogy az elmúlt időszakban soha nem látott mennyiségű kormányzati támogatás érkezett az ágazatba. 

A rendezvény egyik fő támogatója a Visit Balaton365 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság volt, amely balatoni őszi szezonnyitóját tartotta a Médiahajón.
– Fontos, hogy ne várjuk ugyanazt a Balatontól ősszel, télen és tavasszal, amit nyáron, mert mást kínál. Ilyenkor kellemes a hőmérséklet túrázásra, kerékpározásra, és jó borok, izgalmas kulturális programok várják a turistákat. A Balaton megannyi élmény-ígéret a turisták számára – mondta Princzinger Péter, a VisitBalaton365 Nkft. Ügyvezetője, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke. 
– Egy hajóban ülünk és jó irányba tartunk, tette hozzá Csendes Olivér, a Visit Hungary Nzrt. vezérigazgatója. Megszületett a Balaton márka, megújult a kínálat és az infrastruktúra, amellyel abszolút versenyképesek vagyunk – fogalmazott előadásában a szakember.

A Médiahajó fő támogatói

 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában