Tehetséggondozás

2 órája

Műhelyfoglalkozásokon csiszolgatták az óvodás tehetségeket

Élményekkel gazdagodnak a kis tehetségek a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda és tagóvodái apróságai a mögöttünk hagyott évben, köszönhetően a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által kiírt Tehetségközelben című pályázatnak.

Koszorus Rita

Az elnyert támogatást olyan programok szervezésére fordíthatták, amelyek a tehetséggondozást segítik, formálják a kicsik szemléletét és hozzájárulnak a közösségépítéshez. 

– A Kukucska, Kőketánc, Szédibabák és Mákvirágok tehetséggondozó műhelyeink a támogatást eszközfejlesztésére használták fel – közölte Horváthné Weil Katalin, a Tallián Gyula utcai Tagóvoda intézményvezetője lapunkkal. A Kukucska környezeti műhelyünk a csillagok szárnyán repült a felejthetetlen élményeket kínáló Zselici Csillagparkba, de világunk titkait a Fővárosi Állatkertben és a Csodák Palotájában is fürkészhették, tette hozzá.

Az intézmény Kőketánc, Mákvirágok és Szédibabák műhelyekben a gyerekek népi-dalos játékokat tanulhattak meg és ismerkedhettek a néphagyományokkal. A népi élet hiedelmeit, a közös munkák hangulatát keltették életre a kicsik, de a Zselic népi építészetének különlegességeiről is hallottak érdekességeket és közben megtanulták a folklorisztika, népművészet és hagyományok tiszteletét. 
– Apró hétköznapi csodák voltak ezek, de olyan közösségteremtő erővel, amelynek a szülők is aktív részeseivé váltak és évek múltán is emlékezni fognak rá, összegezte a program értékeit Horváthné Weil Katalin intézményvezető. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában