Fotók

2 órája

Veterán klub őrzi tovább a harckocsi ezred emlékét Nagyatádon

Mivel a nagyatádi 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Köre korábban megszűnt, ezért a katonaváros emlékét ápolók létrehozták a 69. Harckocsi Ezred Veterán Klubját.

Györke József

Horváth János, az új klub elnöke elmondta: a továbbiakban nem bejegyzett egyesületként, hanem klubként működnek. – Szeretnék, ha a korábbi katonaváros rangja és annak hagyományai fennmaradnának – tette hozzá. – A találkozó előtt a temetőben megkoszorúzták a korábban Nagyatádon szolgált harckocsizók emlékoszlopát.

nagyatád
Fotó: Györke József

A megbeszélésükön megjelent Ludas László megválasztott polgármester is, aki elmondta, tudja, milyen nehézségekkel jár egy új klub létrehozása, hisz ő is volt már klubelnök. – Kitartok azon álláspontom mellett, hogy sokkal jobb közösségben élni, mint a szoba homályában magányosan tévézni – hangsúlyozta. 

– Tudom, mennyi emlék van a visszaemlékezők fejében és szívében, ezért bízom benne, hogy a korábbi katonatalálkozókat is újraélesztik majd. A munkához, amikor csak lehet, támogatást is biztosítok, s mivel sokba kerül a fegyverzet pótlása, karbantartása, fenntartása, ebben is segítek majd – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában