Országos döntő

2024.09.05. 08:27

Radó Gyöngyvér az év ifjú kócsagőre

Radó Gyöngyvér, a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2024. évi ifjú kócsagőre. Hódossy Attila természetvédelmi őrrel a program országos döntőjén vesznek részt szeptember 18–20. között a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.

Góz Lilla

Radó Gyöngyvér mentorával a közös munka során teljes körű betekintést nyerhetett a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetett a különböző terepi feladatokban, felmérésekben, terület-ellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetett. 

Az ifjú kócsagőr az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója, ezért kiemelten fontos volt számára az igazgatóság állattartótelepein folyó munka megismerése is. A tíz nemzeti­park-igazgatóság legjobb ifjú kócsagőrei – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2024. év Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve egy tanulmányutat az angliai Lake District Nemzeti Parkba.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában