Labdarúgó NB III.

2024.09.07. 07:50

Hozná a kötelezőt a Rákóczi FC

Vasárnap 16 órakor az első hétvégi hazai bajnoki vár a kaposváriakra a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjában. A hetedik fordulóban a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapatát fogadja a Rákóczi FC.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Az Iváncsa KSE elleni kisiklást követően az MTK II. ellen visszatalált a győztes útra a Rákóczi FC, amely a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen sem térne le erről. A kaposváriaknak erre minden esélye megvan, hiszen a Fejér vármegyeiek a közös történelmük során még nem tudták legyőzni a somogyiakat.
– Az MTK II. elleni siker újra visszaadta az önbizalmunkat, s nem szeretnénk letérni a győztes útról – mondta Balogh Ákos, a Rákóczi FC labdarúgója.

Hadaró Valentin, Rákóczi FC
Hazai pályán fogadja a Gárdonyt a Rákóczi FC Fotó: Lang Róbert

A hetedik fordulót a kaposváriak a harmadik, míg a gárdonyiak az utolsó előtti, 15. helyről várják. A Bozai Attila vezette tópartiak eddig csak két döntetlent értek el az idényben: az első körben a Ferencváros II., majd a harmadaikban a Dunaharaszti otthonában, a legutóbbi három fordulóban viszont alulmaradtak.
– Ugyanúgy készülünk a következő meccsre is, mint a többire, hiszen ez csak egy lépcsőfok a bajnokságban – tette hozzá Balogh Ákos. – Szeretnénk nyerni haza pályán, amivel a szurkolóinknak és magunknak is bizonyítanánk. A vezetőedzőnk által kért alapelveket betartva, megfelelő mentális állapotban futballozva nem lehet probléma a három pont itthon tartása.

A nyáron érkezett a Rákóczi FC csapatához 

Balogh Ákos a nyáron érkezett a Rákóczihoz. A 19 esztendős játékos gyorsan beverekedte magát a kezdőcsapatba, azonban nem az eredeti posztján szerepel.
– Középpályás az eredeti posztom, azonban a mesternek (Székely Tibor - a szerk.) volt egy ötlete, hogy próbáljam ki magam belső védő poszton – fogalmazott Balogh Ákos. – Az elején bár furcsa volt, de már kezdem megszokni. A lényeg, hogy a csapat hasznára tudjak lenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában