Fotók

2024.09.13. 11:14

Sárkányhajón bizonyítottak a somogyi tűzoltók

Harmadik helyen végeztek a somogyi tűzoltók azon a versenyen, melyen országosan tizenegy csapat 210 versenyzője ragadott evezőt a XV. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupán, amit csütörtökön rendeztek meg Budapesten, a XIII. kerületi KSI vízitelepen.

Harsányi Miklós

– Az ország egyik fontos rendvédelmi versenyén, a sárkányhajó bajnokságon a csapatok kétszáz méteres távon versengtek a legjobbaknak járó kupáért, női és nyílt kategóriákban – tájékoztatott pénteken a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. Három női és nyolc nyílt kategóriájú csapat indult a viadalon.

Szoros verseny hozott a sárkányhajók viadala a fővárosban. Pirosban a somogyi tűzoltók.

Az elődöntők után kerültek be a legjobbak a döntőbe, ami több fordulóban zajlott le. A nyílt kategóriában az elmúlt évhez hasonlóan ismét izgalmas és szoros végeredmény született a döntőben, megvédte bajnoki címét a bajai tűzoltók és büntetés-végrehajtási szervezet közös hajója a Baja HTP - TVMBV. A második helyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem HONVÉDOK Egysége végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Somogyi Tűzoltók - a siófoki Szabó Norbert, Solymosi Barna, Rostás Zsolt, Nagy Imre, Schneider Péter, Puhász Bálint, a marcali Kuti Gábor, Böjtös Richárd, a nagyatádi Németh Balázs, Hamarics Róbert, Sándorfi Gergely, a barcsi Vidák Balázs, a kaposvári Kadarkúti Csabáné Gulyás Gréta, Róth Zoltán, Antalicz Loránd, Gaál Attila, Csordás Barnabás, Landor Patrik, Mihályka Szabina - csapata állhatott fel.

A somogyi csapat.

Helyezések:

Női kategória:

  1. "Amazon Dragon’s” (TEK)
  2. Vasi Kék Sárkányok (Vas VMRFK)
  3. Csajok a Csúcson

Nyílt kategória:

  1. Baja HTP – TVMBV BRSE
  2. Honvédok Egység (NKE)
  3. Somogyi Tűzoltók
  4. Hajótöröttek, Komárom VMRFK
  5. Tűzsárkányok
  6. Győrmester, Győr VMRFK
  7. Mordred ( NVSZ)
  8. ORFK- ROKK- NOK-NEBEK
sárkányhajó, somogyi tűzoltók

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában