Mentés

2 órája

Tragédiát előztek meg a versenyhorgászok Fonyódnál

Eső, viharjelzés, kevés, de méretes pontyok jellemezték a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny első időszakát.

A Balaton a legváltozatosabb arcát mutatja, ami az időjárást illeti, hiszen amíg az első nap a naptejre lett volna szükség, a másodikon az esőkabát került főszerepbe. Szerencsére, verseny szempontjából ez nem rossz hír, a halakat nem érdekli, hogy milyen idő van, ha jó a bojli, ügyes a horgász akkor horogra akad. Az időjárás azonban majdnem tragédiához vezetett. Egy házaspár egy kis vitorlással került bajba a Balaton vizén. Rajtuk az éppen bójázni készülő horgászok segítettek. A Hal-Világ Győr csapata észlelete, hogy felborul a vitorlás az erős hullámzásban, így azonnal odasiettek.

– Bójázni indultunk, amikor láttuk a vitorlást. A hölgy nagyon kétségbe volt esve, ezért gyorsan a partra segítettük a párt – emlékezett vissza a csapat egyik tagja.

Schlett Árpád, az NBBH déli parti főbírája elárulta, hogy a Fonyód előtti vízterületen történt az eset. – Csónakkal kimentették a párt a vízből. Mi értesítettük a vízirendőrséget, elmondtuk, hogy a házaspár jól van, nem kérnek orvosi beavatkozást – folytatta Schlett Árpád. A házaspár kérésére a VMSZ munkatársai mentették ki a víz fogságából a felborult csónakot.

Sokan még várnak a legnagyobb halakra

A versenyzők legnagyobb része örül az idei szabálynak, miszerint az öt legnagyobb hal összsúlya dönti el majd a végeredményt. Az Almádi Carp Team már a verseny első 24 órájában három értékelhető halat fogott, így hosszú órákon át ez a csapat látszott a rangsor élén.

Forrás: NBBH

Azok a csapatok vannak többen akik nem fogtak még értékelhető halat, de ők is nagy lendülettel állnak a versenyhez, bizakodóak, hosszú a verseny, és annak ellenére, hogy az időjárás nem a legszebb arcát mutatja, a halaknak van kapókedve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában