Helyi közélet

2024.09.04. 18:11

Újra életeket mentett a bv-őrmester

Műszaki okok miatt szerdán először megállásra kényszerült, majd kigyulladt egy fogvatartottat szállító mentőautó. A tüzet Pusker Krisztián bv. őrmester, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön munkatársa oltotta el.

Harsányi Miklós

Fotó: Büntetés-végrehajtás

– A fegyház és börtön egyik fogvatartottját az OMSZ mentőautója szállította kórházba szerda délelőtt, melyet kollégáink az ilyenkor protokoll szerinti biztosító gépjárművel követtek – derült ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) tájékoztatójából

Csorna és Kapuvár között a mentőautó műszaki okok miatt meghibásodott, melynek következtében a motortérben tűz keletkezett. 

– A fogvatartottat kísérő gépjárműben utazott az a kollégánk, aki önkéntes tűzoltóként is szolgál – közölték. – Pusker Krisztián bv. őrmester gyors helyzetfelismeréssel, porral oltóval fékezte meg a lángokat. Kollégánk helytállásának is köszönhetően személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező tűzoltó bajtársainknak szerencsére így már nem volt sok dolga.
Pusker Krisztián  bv. őrmesternek nem ez az első életmentése. Tavaly a szintén bv-s kollégájával, Takács Dávid bv. őrmesterrel szolgálatukon kívül egy közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában