Siker

18 órája

Vitték a prímet a kaposvári pénzmesterek az ország egyik legnépszerűbb versenyén

Kiválóan szerepeltek a Noszlopy Iskola diákjai a Pénzmesterek országos pénzügyi vetélkedőn, ahol egyedüli somogyiként képviselték a vármegyét.

Koszorus Rita

A tizenegyedikes Bauer Zsófia nyugdíjpénztár kategóriában második, esszéíró versenyben pedig ötödik helyezést ért el. 

– A kérdések nagyon nehezek voltak, de Pintér tanár úr segítségével a tesztet hibátlanra sikerült megoldani – mondta. – Ez egyedül nem ment volna. Az esszé sem okozott gondot, pedig most voltam először ilyen versenyen és egészen megtetszett a pénzügy világa, tette hozzá a logisztikai szakra járó fiatal. 
Giaccari Gioia prémium egészségpénztár kategóriában lett második helyezett, aki célirányosan választott témát az esszéjéhez. 

– Nem volt nehéz a verseny, mert a tanár úrral sokat készültünk év közben – mondta. – Sok kérdés volt, utána pedig az esszét a diákhitelről írtam. Azért ezt választottam, mert diákként érdekelt is, és a jövőben lehet, hogy hasznát veszem az információknak, tette hozzá a fiatal lány. 

– A pénzügyi világ nagyon vonz, mert a családom is ebben dolgozik és én is, tette hozzá Giaccari Gioia
Az intézmény 170 tanulót adott az országos megmérettetésre, ezért Krammer Kármen, a Noszlopy pedagógusa is oklevelet kapott, mint a versenyre a második legtöbb diákot felkészítő tanár. A diákok felkészítésében oroszlánrészt vállalt Pintér Zoltán is, aki elmondta: nagyon büszke a lányok teljesítményére. 
Fotó: Lang Róbert

 

Tudatos generációt igyekeznek nevelni a Noszlopyban 


Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége az idén hatodszor rendezte meg az ország egyik legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyét, a Pénzmesterek vetélkedőt, mintegy 2,5 millió forint összdíjazással. Harmincnyolc kategóriában díjazták a résztvevő diákokat és felkészítő tanárokat, akik a Pénzügyminisztériumban vehették át a nyereményeket és az elismerő okleveleket. A fiatalok öt online fordulón bizonyították, hogy rendelkeznek a szükséges tudással a pénzügyi világról. A legjobb ötven diák pedig részt vehetett egy hatodik fordulón, majd az esszéíró versenyen is. A kaposvári nyertesek Bauer Zsófia és Giaccari Gioia nem csak oklevelet és pénznyereményt kaptak, de részt vehetnek egy neves brókercég szakmai napján is. A Noszlopy kiemelt szerepet játszik a pénzügyi nevelésben, ugyanis a régióban egyedüli Pénziránytű bázisiskolaként működik. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában