Közgyűlés

17 órája

Az előző ciklus alapjaira építik Kaposvár jövőjét

Meg kell építeni a kétszer két sávos 67-es utat Kaposvár és Szigetvár között, de úgy, hogy a lehető legkisebb sérelmet okozza a Zselicben élőknek és a kaposváriaknak. Erről Szita Károly Kaposvár polgármestere beszélt az új önkormányzati ciklus első közgyűlésén csütörtökön a városházán. A tanácskozáson a következő időszak terveiről is szó esett, és döntöttek a különféle tisztségekről is.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Kaposvár A várospolitikai program ismertetésével – melynek alapja a 2019-ben meghirdetett program – kezdődött a maratoni, bő négyórás közgyűlés. Szita Károly polgármester a programmal kapcsolatban elmondta, négy célt tűztek ki a következő évekre.

Elérni a teljes foglalkoztatottságot, és azt hogy a kaposváriak többet keressenek.

– emelte ki. – A családokat állítottuk a középpontba, mert ha nincsen gyerek, akkor nincsen jövő. Útjára indítottuk az Egészséges Kaposvár 2030 programot. Célunk, hogy az évtized végére mi legyünk az egyik, ha nem a legegészségesebb város az országban. Kitűztük célul az energiafüggetlenséget, hogy a lehető legnagyobb mértékben függetlenítsük magunkat a vásárolt energiától – tette hozzá a polgármester. Pintér Attila képviselő reagálva a várospolitikai programra – melyhez egy színes kiadvány is készült – elmondta, inkább a múltról szól a program és kevésbé a jövő terveiről.

Szita Károly arról is beszélt a közgyűlésen, néhány területen már most is kiemelkedő a település, azonban a gazdasági összteljesítménye alapján Kaposvár ma még csak feltörekvő város. – Az egy főre jutó gazdasági teljesítmény alapján az első húszban vagyunk – hangsúlyozta a város vezetője.  

Megújuló energiákban az elsők közé, viszont az egészségi állapot alapján csak a középmezőnyhöz tartozunk. A keresetek tekintetében pedig van még mit tennünk 

– emelte ki Szita Károly.

A közgyűlésen elhangzott, három ipari park is épül a városban, és gondolva a jövőre, a Füredi út mellett egy körülbelül 400 hektáros részt is kijelölnek ipari területnek. A 610-es úton, a vasút fölé közúti felüljárót építenek majd, hogy a volt malom területét jobban meg lehessen közelíteni. Jövőre átadhatják a négycsillagos desedai kempinget és a város nem mond le arról sem, hogy a Virágfürdő mellett megépüljön a szálloda, mert kevés a minőségi szálláshely a városban. Vörös Péter képviselő, valamint Szita Károly polgármester is beszélt arról, a MÁV új vasúti megállót szeretne építeni az egyetemnél. Ezt azért is szorgalmazzák, hogy az egyetemisták szerves részei legyenek a belvárosi életnek.

Megválasztották az új alpolgármestereket

Szita Károly a következő öt éves ciklusban is úgy gondolta, hogy három főállású alpolgármester segítse a munkáját. Erre a pozícióra Borhi Zsombort, Pintér Rómeót, két korábbi alpolgármestert, valamint újként Kárpáti Tímeát kérte fel. Mindhármójuknak bizalmat szavazott a többség. Szita Károly első számú helyettese Borhi Zsombor lett, aki a gazdaság és a vagyongazdálkodás irányítója is egyben. Pintér Rómeó a kultúráért és a zöld fenntarthatóságért is felel, Kárpáti Tímea pedig szociális, oktatási és sport területen kapott feladatot. – Ennél megtisztelőbb feladat nem várhat rám, már a felkérés is az volt – mondta el kérdésünkre Kárpáti Tímea. – Olyan területek kerültek hozzám, melyek a szívügyeim. Az oktatás, szociális ágazat és a sport, ezek mind-mind átszövik az emberek mindennapjait. Örülök nagyon, és óriási kihívásnak élem meg, hogy ezekben dolgozhatom, ezeket segíthetem – tette hozzá. Dér Tamás korábbi alpolgármester, polgármesteri megbízottként folytatja munkáját, és az Egészséges Kaposvár programért felel majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában