Újra elindult az élelmiszerkonvoj a világnapon

2 órája

Csomagba zárt törődés

Az Élelmezési világnap alkalmából harmincezer kiló tartós élelmiszert szállítottak a teherautók a szerdai fővárosi ünnepségen, a 45 millió forint értékű szállítmányból a következő napokban 9000 élelmiszercsomagot készítenek a rászorulóknak.

Harsányi Miklós

– Ebből várhatóan közel 400 jut Somogyba – mondta csütörtökön Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület (MÉE) külső kapcsolatok igazgatója. – Az élelmiszerek között van készételkonzerv, tészta, továbbá bébiétel és sajt is. A rászorulók a helyi karitatív szervezetek közreműködésével kapják majd meg az élelmiszercsomagokat. 

élelmiszergyűjtés
Somogyba is kerül az élelmiszergyűjtésen összeállított csomagokból Fotó: MW

Ráirányítják a figyelmet az éhezésre

A MÉE az élelmezési világnap kapcsán arra hívta fel a figyelmet: a változatos, tápláló, megfizethető élelmiszerek mindannyiunk számára szükségesek az aktív és egészséges élethez. Azt is közölték: jelenleg közel 733 millió ember éhezik a világon és világszerte több mint 2,8 milliárd ember nem engedheti meg magának az egészséges táplálkozást, ami hozzájárul az alultápláltsághoz, a mikroelem-hiányokhoz és az elhízáshoz. – Az 1970-es évek végén Magyarország kezdeményezésére az élelmezési világnap ráirányítja a figyelmet az éhezésre – közölték. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában