Közgyűlés

2 órája

Forráshiány, és személyi változások nehezítik a tanács dolgát

Kedden délután tartotta Kaposváron a Hangya tanodában a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület évi rendes közgyűlését. Az eseményen több fajsúlyos ügyet is tárgyalniuk kellett, forráshiány és a személycserék sok feladatot róttak a tagságra. Az eseményen részt vett Pintér Rómeó alpolgármester, és Dér Tamás is.

Barkóczy László

– Minden évben kötelező az egyesület számára közgyűlés megtartása – számolt be a részletekről Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke. – Idén olyan fontos kérdésekben kell döntenünk, mint személyi kérdések, költségvetési ügyek, a forráshiány, és az elmaradó pályázatok ügye. De sor kell kerüljön a tagdíj felemelésére is.

Forráshiány, és személyi változások: erről szólt az egyesület közgyűlése
Forráshiány, és személyi változások: erről szólt az egyesület közgyűlése

Az egyesületben két alelnök dolgozik, ebből Benczéné Fekete Andrea egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondott posztjáról. Helyére a közgyűlés Kiss Ernőt jelölte, aki eddig a sporttagozatot vezette. 

A kilenc tagozatból álló egyesület idegennyelvi tagozatának elnöke, Gyallai Katalin szintén egyéb munkahelyi elfoglaltságai miatt lépett vissza a tagozatvezetéstől. Az ő helyére Berzsánné Csajághy Nórát jelölte az egyesület vezetése.

 

Eltűntek a pályázatok, forráshiány lehet a következménye

 

– Eddig minden évben volt olyan pályázat, amit elnyertünk – folytatta Sárdi Péter. – Ebben az évben a tehetségsegítő tanácsok számára kiírt pályázatok megszűntek. Nevezhetjük ezt forráshiánynak, vagy új szemléletnek, a lényeg az, hogy azzal kellett elkezdenünk a tanévet, hogy nincs pályázat. Így mostantól úgy tűnik, hogy a vállalkozói-, önkormányzati-, magányszemélyek támogatásából tudunk csak gazdálkodni. Muszáj lesz ebből kihozni valamit, mert nem lehet 13 évnyi munkát csak úgy kidobni az ablakon.

Az eddigi 1000 forintos tagdíjat a közgyűlés elnöksége 100 százalékkal tervezte megemelni, így a jövőben 2000 forint lehet az éves tagdíj. Sárdi Péter elmondta lapunknak ezzel kapcsolatban azt is, emeli teveznek ugyan, de azt gondolják, hogy nem a tagdíjból terveznek gazdálkodni a jövőben sem, az így befolyt összeg nem képezheti gazdálkodásuk gerincét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában