Vízszennyezés

2 órája

Horgászati tilalmat rendeltek el a Kaposon a halpusztulás miatt

A Kaposvári Sporthorgász Egyesület általános horgászati tilalmat rendelt el a Kapos-folyón nagyfokú környezetkárosítás miatt, tették közzé weboldalukon.

Koszorus Rita

– A nagyfokú környezetkárosítás miatt drasztikus lépésre kényszerültünk, közölte keddi friss közleményében a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. Azt írták: a Kapos Somogy vármegyei szakaszán tapasztalt vízszennyezés és halpusztulás miatt a Kaposvári Sporthorgász Egyesület általános horgászati tilalmat rendel el a folyó Somogy vármegyei szakaszán. A horgászati tilalom visszavonásig tart. 

Forrás: deseda.hu

Az egyesület azt közölte, a vizsgálati eredményekről beszámolnak majd, de amíg nincs meg az eredmény, a tervezett haltelepítés is kétségessé vált. 

Forrás: deseda.hu

Múlt héten írtuk meg, hogy pusztultak a halak a folyó kaposvári szakaszán, de Dombóváron is láttak tetemeket a vízben és a parton. 

Az illetékes Baranya Vármegyei Kormányhivataltól akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy vizsgálatot indítanak a Kaposba került haltetemekkel kapcsolatban. – A Baranya Vármegyei Kormányhivatal vízügyi, vízvédelmi hatósága, valamint az akkreditált laboratórium munkatársai az ügyben érintett társhatóságokkal a helyszínen ellenőrzéseket végeztek és megtették a szükséges intézkedéseket – közölték, hozzátéve, hogy a hatósági, valamint a laborvizsgálat jelenleg is tart. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában