Somogyország

2 órája

Harmadszor is Biró Norbertet választották közgyűlési elnöknek

Megalakult a Somogy vármegyei közgyűlés pénteken, amely elnökének ezúttal is Biró Norbertet választották meg képviselők 12 igen 1 nem és 2 tartózkodás mellett.. A régi-új elnök ünnepi beszédében elmondta: némileg átalakult a közgyűlés, de a cél továbbra is ugyanaz, Somogyország fejlődéséért dolgozni.

Koszorus Rita

Először üléseztek együtt a június 9-i önkormányzati választás után a vármegyei képviselők. Az alakuló ülést korelnökként Rákóczy Attila vezette. Huszti Gábor képviselőként Biró Norbertet jelölte az elnöki posztra,  elmondta: az elmúlt két ciklusban már bizonyította rátermettségét elnökként. Biró Norbert elfogadta a jelölést. A képviselők közül tizenketten igennel szavaztak a jelöltre, egy képviselő nemmel szavazott, ketten tartózkodtak. Ezzel harmadszor is a vármegyei közgyűlés elnöke lett Biró Norbert, aki ciklusának első elnöki beszédében  megköszönte a bizalmat képviselőtársainak. – Megtisztelő ez a minden korábbi elnökválasztásnál erősebb, politikai harcokat mellőző felhatalmazás, amellyel az elmúlt évben végzett munkát is elismerte a közgyűlés – mondta Biró Norbert. Kiemelte:  Sokat dolgoztak azért, hogy az eredetileg Somogynak szánt 43,5 milliárd forintos TOP területfejlesztési forrás 61 milliárdra emelkedjen és 49 milliárd forint juthasson a TOP Pluszból.


Az új közgyűlés megválasztotta a TOP projektbizottság tagjait is, amely elnökének Tardi Tamást, alelnökének Bogdán Dánielt, közgyűlési tagnak Steinmetz Ádámot, külső bizottsági tagoknak Prépost Lászlót és Stikel Jánost választották. 

A közgyűlés összetétele átalakult, hiszen új tagok ültek be a vármegyei testületbe. A Fidesz-KDNP frakcióban Vörös Mátyás, Tardi Tamás, Tóth András Károly és Olsovszky Árpád, míg az ellenzéki oldalon Jozó Tamás a Mi hazánk és Gyeneseiné Kaszás Hajnalka a Somogyért Egyesület színeiben. De új jelölő szervezetként jelent meg a Somogyi Függetlenek Szövetsége, amely képviseletében Ormai István korábban somogyértes nagyatádi polgármester, Sütő László korábban a Marcali az Otthonunk Egyesület színeiben polgármesterként dolgozó képviselő és Steinmetz Ádám ex-jobbikos korábbi országgyűlési képviselő dolgozik a vármegyéért függetlenként. 

Pénteken megalakult a vármegyeházán a  Somogy Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában