Fotókkal

2 órája

Huszonhat tűzoltócsapat szerelte a kismotorfecskendőket Böhönyén

A XIII. Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság záró fordulóját tartották szombaton Somogyban: a nyolc fordulóból álló versenysorozat utolsó megméretésének Böhönye adott otthont, ahol 16 település 26 csapata közel 50 futamon bizonyította felkészültségét.

Harsányi Miklós

Móring József Attila kormánybiztos és Zsoldos Márta Piroska böhönyei polgármestere köszöntötte az indulókat. A versenyre Magyarország számos településéről valamint határon túlról is érkeztek önkéntes és létesítményi tűzoltók.

Fotó: Somogy VMKI

Felváltva bőgtek fel a retro és a modern kategóriában használt motorok, női és férfi csapatok versengtek az értékes másodpercekért. A motor indítása utáni másodpercekben a kádba csapódott a szívótömlő, s volt, aki a tömlővel, más az osztóval a kezében lódult meg a céltábla felé. Amint a céltábla öt centiméter átmérőjű nyílásán keresztül megtöltötték a 15 literes tartályt, az elektromos időmérő azonnal leállt. 

 

Mencseli Imre, a somogyi tűzoltószövetség elnöke és Nemes István nyugalmazott főtörzsőrmester, a bajnokság ötletgazdája gratulált a legeredményesebb csapatnak, akik sportszerűségből is jelesre vizsgáztak a csapatok. Az áprilistól októberig tartó bajnokság összesített eredményhirdetésekor nem érte meglepetés a résztvevőket: Vál Önkéntes Tűzoltó Egyesülete hódította el idén a legjobbnak járó kupát. A böhönyei önkéntes tűzoltók férfi csapata a negyedik, női együttese az ötödik helyen zárta a versenyt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában