Kényelem

22 órája

Jegypénztár helyett az automatát választják a MÁV-Volán utasai

A MÁV-VOLÁN-csoport a rendszer legújabb fejlesztéseként 1,1 milliárd forint értékben összesen 110 új jegykiadó automatát helyez üzembe az állomásain és megállóhelyein. A Volánbusz hálózatán 93, a HÉV-nél 11, a MÁV-START-nál 6 új berendezést helyeznek ki, a nyugati régióba 15 automata kerül.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– A 110 jegykiadó automatából év végéig várhatóan hetven kerül ki, 2025 első felében pedig a fennmaradó automatákat is üzembe helyezik a Volánbusz és a MÁV-START állomásain – derült ki egyebek mellett a vasúttársaság tájékoztatójából. –  A beruházáson belül a Volánbusz állomásaira összesen 93-at telepítenek, melyek közül 30 kizárólag bankkártyát fogad el, míg az összes többi most beszerzett automata készpénzes és bankkártyás fizetést egyaránt támogat.

 A Volánbusz esetében a központi régióba 49, a nyugati régióba - köztük Somogyba - 15, a keleti régióba 29 jegykiadó automata érkezik – jellemzően a vármegyeszékhelyek legnagyobb autóbusz-állomására, illetőleg a vármegye nagyobb városaiba.

Arról is beszámoltak, hogy a jegykiadó automatákban megvásárolhatók a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járataira szóló helyközi menetjegyek és helyjegyek, a vármegye- illetve országbérletek, illetve ezek kedvezményes változatai, a Vármegye24, illetve Magyarország24 napijegyek, továbbá a Budapest bérletek és a BKK napijegy típusú jegyei is. Az eddig már üzembehelyezett jegykiadó automaták rendelkezésre állási mutatója idén kiemelkedően magas, közel 97 százalékos. Míg 2019-ben 12 százalék, addig 2023-ban már közel minden negyedik (22,7 százalék) jegyvásárló automatánál váltotta meg a jegyét.

A mostani beruházással 658-ra nő a MÁV-START által telepített automaták száma az országban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában