Kaposvár

2 órája

A kenyér világnapjára kiállítással készültek

A kenyér világnapját ünnepeltük szerdán, ebből az alkalomból a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola oktatói és diákjai kiállítással készültek a tanintézményben. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az alapvető élelmezési termékre valamint a pékek áldozatos munkájára.

Harsányi Miklós

Papné Szabó Ibolya igazgató érdeklődésünkre közölte: a svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a kenyér világnapja. Melynek célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének - az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak -, a kenyérnek a jelentőségét. Ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. 

Megemlékeztek a kenyér világnapjáról Fotó: Muzslay Péter
Megemlékeztek a kenyér világnapjáról Fotó: Muzslay Péter


– Már több mint tíz esztendeje minden évben megünnepeljük ezt a jelentős napot – közölte az igazgató. – Ilyenkor tanulóink kiállítással készülnek, s bemutatják a kenyerek széles választékát. 
A kaposvári iskolába jelenleg 38 sütő- és cukrászipari technikus, 31 pék és 52 pék-cukrász tanuló jár, s a felnőttképzésben 17 pék-cukrász valamint 19 sütő és cukrászipari technikus tanul. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában