Verseny

2 órája

Frissensült lecsó illata lengte be a Kaposvári Nagypiacot

Nem mindennapi megmérettetés helyszíne volt a piac régi csarnoka szombaton, hiszen megtartották a méltán népszerű lecsófőző versenyt.

Koszorus Rita

Minden főzőcsapat a legjobb receptjét hozta el.
– Kacsamájas lecsót csinálok, amihez pecsenyekacsa máját használom fel. Édesapám szokott ilyet készíteni, úgyhogy már párszor láttam, hogyan kell és most úgy döntöttem én is megcsinálom – mondta Szabó Zsolt, akinek nagymamája is segített az alapanyagok előkészítésében a versenyételhez. 

Lecsófőző versenyt tartottak a kaposvári piacon
Lecsófőző versenyt tartottak a kaposvári piacon Fotó: Lang Róbert

– Cigánylecsót készítünk, amibe egy kis káposztát és csirkeszárnyat teszünk és punyával tálaljuk. Igyekeztünk kitenni magunkért, mert szerintünk ezek az ízek nem lesznek máshol – mondta Korpics Krisztina és Ormándi Béla
A kaposvári bölcsődék csapatánál is nagy volt a tüsténkedés szombat reggel.
– Hagyományos lecsóval indulunk amibe szalonna és kolbász kerül, mi a hagyományokat igyekszünk követni és ezzel szeretnénk megnyerni a zsűri tetszését – mondta Andics Andrea.

Kitettek magukért a lecsófőzők 

S persze Halas Csabi is kitett magáért a lecsófőző versenyen, amellett, hogy megunhatatlan halászlevét odatette ma is a tűzre, különlegességgel is készült.
– Lecsós harcsát készítek, ami azt jelenti, hogy harcsafilét kockázok bele a hagyományos lecsóba. Ilyet már korábban is készítettem és nagy sikere volt, remélem, most is így lesz – mondta Kovács Csaba, vagy ahogy a legtöbben ismerik Halas Csabi. 
A lecsófőző verseny alapanyagát a paprikát és a szalonnát is a Kaposvári Nagypiac biztosította a versenyzőknek.
– Korábban nagy hagyománya volt a lecsónak a piacon és ezt szerettük volna újraéleszteni, szerencsére érkezett is öt főzőcsapat a felhívásunkra. A bérlők nagyon szeretik, a vásárlók nagyon örülnek a programnak, de a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát – mondta Kovács Sándor, a Kaposvári Nagypiac ügyvezetője. 

Az asztalokon szépen felkarikázott, színes paprikák vártak arra, hogy a bográcsba kerülve, sercegve ínycsiklandó fogás részeivé váljanak. A szombaton nyüzsgő csarnok levegőjét szinte azonnal betöltötte a készülő lecsó illata, így aki csak gondolkodott rajta, hogy vásároljon-e lecsópaprikát vagy sem, könnyen eldönthette ezt is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában