Milliókat is nyerhetnek a hallgatók a jó statisztikával

Idén hetedszer mérhetik össze tudásukat a felsőoktatásban tanulók a STAT WARS UNI elnevezésű országos statisztikai versenyen. A vetélkedőt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közösen szervezi.

Harsányi Miklós

A szeptember közepén meghirdetett statisztikai versenyre október 15-ig jelentkezhettek a maximum 3 fős, nappali és levelező tagozaton, alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatókból álló csapatok. A KSH szerdai tájékoztatása szerint a három online fordulóból és egy jelenléti döntőből álló megmérettetésre idén 143 csapat nevezett. 
– A verseny célja a statisztikai jártasság fontosságának hangsúlyozása, a statisztikatudomány népszerűsítése a felsőoktatásban, valamint a szakmai kiválóságok és tehetségek díjazása – ismertette szerdai tájékoztatójában a KSH. A feladatmegoldásokat neves hazai egyetemek oktatóiból, valamint a KSH és az MNB szakembereiből álló zsűri értékeli. A három online fordulót követően a legjobbak a Statisztikai Palotában december 4-én megrendezendő döntőn mérkőzhetnek meg egymással. Az első három helyezett csapat kategóriánként összesen 2 400 000 forint pénznyereményben részesül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában