Balatonföldvár

2 órája

Az utolsó fázisához ért a leomlott partfal helyreállítása

A balatonföldvári Kemping utcai rekonstrukció az utolsó fázisához érkezett. A partfal helyreállítása jelenleg a három védelmi vonal újjáépítésénél tart.

Hajdú Marianna

A Kemping utcai partfal védelmének végső fázisába lépett a munka, ahol horganyzott acélhálóval biztosítják a további omlások elkerülését

Forrás: Balatonföldvár Város Önkormányzata

 Korábban már beszámoltunk a Kemping utcai partfal decemberi omlásáról, majd arról, hogy megkezdődtek a helyreállítási munkálatok a helyszínen. A napokban az utolsó fázisába lépett a balatonföldvári partfal helyreállítása.

 A balatonföldvári Kemping utcai partfal stabilizálása kókuszmatraccal borított rézsűvel.
A decemberi omlás után a balatonföldvári Kemping utcai partfal most kókuszmatrac borítással erősödik meg
Forrás: Balatonföldvár Város Önkormányzata

Hol tartanak most a partfal munkálatai?

A szakemberek a partfal lerézsűzését alpin technikával végezték el, a rézsű felületet kókuszmatraccal is lefedték. Ezt követően horganyzott acélháló szerkezetet rögzítettek a talajszegecsekhez, hogy megvédjék a partfalat a további omlások és pergések ellen. A partfal három védelmi vonalának a helyreállítása még hátra van.

A Kemping utcai partfal részlete Balatonföldváron, ahol a kókuszmatraccal és acélhálós technikával stabilizálják a rézsűt az omlás elkerülése érdekében.
A balatonföldvári Kemping utcai partfal helyreállítása látványos szakaszba lépett
Forrás: Balatonföldvár Város Önkormányzata

Mikor várható a befejezés?

Mint a balatonföldvári önkormányzattól megtudtuk, az időjárástól függően a partfal rekonstrukciója néhány héten belül befejeződik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában