Körkép

2 órája

Gomba- és tökimádók kánaánja volt a kaposvári piac

Nehezen indultak el otthonról a péntek reggeli esőben a kaposváriak, hogy friss áru után nézzenek a Kaposvári Nagypiacon.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

A régi csarnok bejáratánál halmokban sorakoztak a gombák, amelyeknek különösen kedvezett az elmúlt napok esős, nyirkos időjárása. Sokan vitték hálós zsákba csomagolva az eltenni való paprikát, cseresznyét és almát. Az uborkát sem hagyták a kofáknál. 

Kaposvári piac
Sorakoztak a gombák a kaposvári piacon Fotó: Lang Róbert

Immunrendszert erősítő finomságokért ezúttal is érdemes volt a piacra menni, mert a roppanós alma mellett még sok helyen találtunk hatalmas fürtű szőlőt, s már egyre több standon bukkantak fel a sütőtökök is.
– Ez muskotályos fajta, mutatott a formájukban és színükben sem mindennapi tökökre Szili Dezső, aki azt mondta: még nem indult be a sütőtök szezon, hiszen még várat magára a dér, ami megcsípi a tököt
Ezekben a napokban érik be a szelídgesztenye, amelyet már felfedezhettünk a Kaposvári Nagypiacon is. Kovács Mária, őstermelő elmondta: szemben a többi gyümölccsel, a gesztenye a sok éve megszokott időben érett be. A nyári hőség és az aszály miatt azonban kisebb lett, mint ahogyan arra számítottak. 

Az őstermelőnek a termésre nem volt panasza, a forgalomra viszont igen, de azt a fokozatosan beköszönő ősz számlájára írta. 
A hideg hónapok közeledtét jelezte az is, hogy egyre nagyobb a választék sírdíszekből, koszorúkból és temetőbe tökéletes árvácskából. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában