Fotók!

2 órája

Karmester, mesterpedagógus és népi iparművész vehetett át Príma-díjat

A vármegyei értelmiség legjava gyűlt össze péntek este a Hotel Dorottya báltermében, ahol az idei Príma-díjakat adták át ünnepélyes keretek között.

Koszorus Rita

A Somogy Táncegyüttes műsorával kezdődött a gálaest, amelyet izgatottan vártak a jelöltek, akiknek kilétéről egy héttel ezelőtt hullt le a lepel. Ennyi idejük volt a somogyiaknak voksolni arra a vállalkozó, vagy éppen művészre, akit leginkább érdemesnek tartottak a kitüntetésre. – Demján Sándor 2003-ban indította útjára a Príma és Primissima díjakat, amely mára már az egész magyar társadalom számára elismert díjjá nőtte ki magát. Mi is itt Somogyban hiszünk benne, hogy mind a sportolók, művészek, tudomány elismert képviselőit, gazdasági élet szereplőit elismerjük itt a szűkebb vármegyei közegünkben is – mondta Csizmadia Gábor, a VOSZ vármegyei elnöke a gálán. 

príma-díj

A tizenhárom jelöltre online szavazhattak a somogyiak, amelyet sokan meg is tettek – mondta Csizmadia Gábor. Több mint 5100-an voksoltak a Príma jelöltekre, amely ismét több, mint egy évvel korábban. A szavazók nagy többsége Hevérné Kanyó Andrea mesterpedagógusra adta le szavazatát. Míg a zsűri díjazta Ludmány Gézát, a Vikár Béla Vegyeskar karmesterét, aki meghatódva fogadta a jelölés tényét. – Az önmagában egy hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehetek és egy olyan illusztris társaság tagja lehetek, mint az idei évi Príma-díj jelöltek – mutatott rá Ludmány Géza. – Ezzel úgy vagyok, mint az olimpikonok, aki kikerül az olimpiára már egy olyan társaságban van, amiben öröm lenni. Az már, hogy ki hányadik, nem annyira fontos, ezen nem izgulok – tette hozzá Ludmány Géza, aki 2000. óta vezényli és irányítja a Vikár Vegyeskart. 

Reflektorfényben a népművészet

A zsűri díjazottja lett Kovácsné Solymossy Mária Magdolna mesterpedagógus, úszóedző. Továbbá elismerték Csapó Angéla népi iparművészt, a népművészet ifjú mesterét is, aki nagy örömmel fogadta a hírt, hogy a Príma-díjasok társaságába került. – Nagyon jó érzés azt gondolom minden népművész számára, hogy a közművelődés szakágban ránk is gondolnak. Tehát ezzel azt is jelzik, hogy a népművészet komoly státuszban van, ami a mai globalizálódó világban nagyon fontos – mondta Csapó Angéla. Hozzátette: nagy örömmel végzi munkáját, de nem az elismerésekért, csak egyszerűen nem tudja megunni a szövést. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában