Labdarúgás

2 órája

A Rákóczi FC előző héten felállt, most kiegyenesedne a nagy pofon után

Vasárnap 13.00 órakor a Paks második csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Az öt mérkőzés óta veretlen Paksi FC második csapata ellen szeretne visszatérni a győztes útra a Kaposvári Rákóczi FC, amely az előző körben bár felállt a Főnixtől elszenvedett pofonból, de hiába vezetett, két góllal is a Fradi II. ellen, csak egy ponttal tért haza a Népligetből. 
– Remekül kezdtük a mérkőzést, hamar eldönthettük volna a három pont sorsát, ez viszont nem sikerült – emlékezett vissza a Fradi II. elleni találkozóra Görög Gergő, a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgója. – Ebből a mérkőzésből is levontuk a tanulságot, mindent megteszünk azért, hogy többször ne forduljon ilyen elő, viszont a bajnokság állását nézve, értékes pontot hoztunk el a Ferencváros II. otthonából. 

Görög Gergő, Rákóczi FC
Görög Gergő reméli, hogy a Rákóczi FC otthon tartja a három pontot
Fotó: Lang Róbert

A Ferencváros második csapatához hasonlóan a Paks II. keretét is fiatal, lendületes játékosok alkotják, akik szeretik a támadófutballt. Ezt pedig a legutóbbi, kaposvári fellépésükön is bizonyították, hiszen elvitték a pontokat a cukorgyári gödörből. 
– Mindkét csapat felvállalja a támadófocit, így egy nagy iramú mérkőzésre számítok – folytatta Görög Gergő. – A Paks II. egy kreatív, dinamikus csapat, amely bárkit képes megverni, viszont, ha betartjuk azt, amit a vezetőedzőnk kér, és a saját játékunkat fogjuk játszani, akkor otthon tartjuk a három pontot. 

Nagyot fogott Rákóczi FC Görög Gergő leigazolásával

Görög Gergő a nyári átigazolási időszakban Dunaföldvárról érkezett a Rákóczi FC együtteséhez, melyben mindegyik bajnokin pályára lépett, s eddig öt gólt szerzett a tabella negyedik helyét elfoglaló kaposváriak színeiben. 
– Mindenképp a jó döntés volt, hogy Kaposvárra igazoltam, hálás vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz kerültem, ahol nap, mint nap tudok fejlődni, így abszolút előrelépes volt a karrierem szempontjából – véli az átigazolásról a paksi nevelésű játékos, aki a tolnaiak színeiben az NB I.-ben is bemutatkozott, így jól ismeri a soron következő ellenfelet, amely a hetedik helyről érkezik a Rákóczi Stadionba. 
– Számomra minden mérkőzés ugyanolyan, egy dolgom van: kimenni a pályára és élvezni a játékot, aztán majd lesz, ami lesz – tette hozzá Görög Gergő. – Természetesen jó érzés lesz találkozni régi barátokkal, a barátkozásra viszont csak a meccs után lesz lehetőség, közben nem. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában