Fotók

3 órája

Egész életében hű volt Kaposvárhoz Szabados Péter

Emléktáblát avattak Szabados Péter, Kaposvár első szabadon választott polgármesterének tiszteltére hétfőn a városháza első emeleti folyosóján. Szabados Péter 1990 és 1994 között irányította Kaposvárt. Az ő nevéhez fűződik a többi között a Berzsenyi utca átalakítása és a Liget Szociális Otthon építése is.

Marosi Gábor

Az eseményen Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte, egy olyan lokálpatriótának állítottak emléket, aki egész életében hű volt Kaposvárhoz. Szita Károly az eseményen arról is beszélt, aki ismerte azt az időszakot, amikor Szabados Péter polgármester volt, tudja értékelni az ő tevékenységét, munkáját. 

szabados péter, polgármester, kaposvár
A család részéről Szabados Péter egyik fia, Szabados Bálint köszöntötte a résztvevőket. Fotók: Lang Róbert

– Valami olyasmit kellett csinálnia, amit korábban még nem, és olyan dolgot kellett létrehoznia szűk, rövid idő alatt, amely kifejezte, hogy tanácsi rendszerből, önkormányzati rendszerbe mentek át – hangsúlyozta Szita Károly.

A család részéről Szabados Péter egyik fia, Szabados Bálint köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, édesapja azok közé tartozott, akik becsületbeli ügyüknek tekintették a hazájuk szabadságát és a boldogulását. Ezt a tevékenységet, mások mellett, akkor kezdte el, amikor nem volt biztos az, hogy rendszerváltás lesz – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában