Hatalmas elismerés a kaposvári módszernek

2 órája

Játékká válhat a tanulás

Mérföldkőhöz érkezett a kaposvári Kárpáti Anikó által kifejlesztett Tanulást Könnyítő Program (TKP). A módszerrel dolgozó intézmények közül első alkalommal négyen kapták meg a referenciaintézmény elismerést Budapesten.

Az United Way és a Csodapadlás Alapítvány szervezésében megrendezett „Az olvasás esélyt teremt” című konferencián a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium képviseletében Horváth Júlia, valamint a Szentjakabi Tagóvoda vezetője, Török Csabáné az elsők között vehette át a referenciaintézményeknek járó címet. 
– 2023-ban indult a referenciaiskola program. Két évig, két pedagógus építi be az intézményben folyó tanulási-tanítási munkába, majd ha nyitottá válik rá az intézmény, és a módszert szeretnék alkalmazni a gyakorlatban, a pedagógusok legalább 50 százalékának el kell végeznie a tanfolyamot – mondta Kárpáti Anikó

Két kaposvári oktatási intézmény vált a Tanulást Könnyítő Program referenciaintézményévé Fotó: MW

A módszer kidolgozója maga sem gondolta, hogy egyszer oktatási intézmények építenek a programjára. Visszacsatolásként folyamatosan mérik a gyerekek képességfejlődését. Az eredmények nemcsak a módszer hatékonyságát, hanem a pedagógusok fejlesztő munkáját is igazolják. 
A Tanulást Könnyítő Program lényege, hogy a gyerekeknek élménnyé tették a tanulást az idegrendszerre ható mozgásos és gondolkodtató játékos feladatok segítségével. Így az ismeretszerzés és a fejlődés könnyeddé válik óvodában és iskolában egyaránt. A pénteki, nagyszabású fővárosi eseményen szakmai előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, és gyakorlati bemutatón is részt vehettek az érdeklődők. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában