Tekergő kőkígyó Nagyatád szívében

Berendiás Mia, 11 esztendős nagyatádi kislány, a Bárdos iskola diákja fejében fogalmazódott meg a gondolat, hogy Nagyatádon is jó lenne létrehozni egy „Tekergő kőkígyót”. Édesanyja mellé állt és kerestek egy olyan helyszínt számára, ahol esetleg a csoportok nem zavarják a forgalmat, de azért szem előtt legyen.

Györke József

Elhelyeztek pár követ egy felirattal, hogy bárki tehet festett követ a már lerakottak mellé. A felnőttek és a diákok is jónak vélték és hamarosan, egy hónap alatt több száz festett kővel tekergőzött a kőkígyó. 

Gyarapodik a kőkígyő Nagyatádon Fotó: Györke József

Krápecz Levente, aki a Fürjecskében táncol, is jónak találta a kezdeményezést. Stoffné Márta, a nagyatádi Éltes Mátyás iskola foglalkoztató 1. csoportjával érkezett és helyeztek el követ a sorban, akárcsak Orsósné Kakrik Cintia, aki a kisfiával csodálta meg az alkotást. 

Fotó: Györke József

Mia édesanyja elmondta azt is, hogy sajnos, pár kőnek a hűlt helyét találták legutóbb. Bíznak abban, hogy nem kel a többi kő is lábra, hanem inkább minél nagyobbra nő a kőkígyó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában