Tökéletes napot szerveztek a Balatonlelleieknek

Minden a tökről szólt a hétvégén Balatonlellén a Tökéletes Nap elnevezésű ingyenes családi programon. A kirakodóvásárnak, kézműves foglalkozásoknak és sport eseményeknek a szabadtéri színpad és környéke adott helyet a tökéletes napon.

Marosi Gábor

Minden a tökről szólt a hétvégén Balatonlellén a Tökéletes Nap elnevezésű ingyenes családi programon.

Fotó: Németh Levente

Közös bemelegítéssel hangolódtak a családi futóversenyre a résztvevők szombaton délelőtt. A mozgást Gombor Nikoletta fitneszedző tartotta. Miután a negyven sportolni vágyó tökéletesen felkészült a megmérettetésre, elrajtol a mezőny. 

A versenyzőknek hajszálpontosan egy kilométert kellett megtenniük.

 Ezt a babakocsival futó családok is bátran bemerték vállalni.

Minden a tökről szólt a hétvégén Balatonlellén a Tökéletes Nap elnevezésű ingyenes családi programon.
Minden a tökről szólt a hétvégén Balatonlellén a Tökéletes Nap elnevezésű ingyenes családi programon. 
Fotó: Németh Levente

A szervezők a futás mellett gyerek sportvetélkedővel és ügyességi játékokkal is készültek. A tökéletes napról nem hiányozhatott a tökfaragó és a tökös ételek versenye sem. Csaknem harmincan fogtak kést és faragták meg a hatalmas tököket. Zömében a helyszínen alkottak, de voltak akik otthon készítettek el a faragványokat. A főzőversenyre kilenc ételt neveztek be, a zsűrit a füstölt kacsamell, tökös-pités körettel nyűgözte le a legjobban.

Hartmann Zoltán a balatonlellei művelődési ház és könyvtár igazgatója lapunknak elmondta, a rendezvény célja évek óta, hogy Balatonlelle közösségét összehozzák, a családok és a gyerekek minél több kikapcsolódási lehetőséget találjanak a településen. Az egész napos tökös programon körülbelül félezren vettek részt.

Hartmann Zoltán arról is beszélt, a Tökéletes Nap részeként idén első alkalommal megszervezték a mellrák elleni sétát. A résztvevők a szabadtéri színpadtól a Rózsa parkig sétált rózsaszín zászlókkal és szalagokkal. A parkban elültettek egy vadcseresznyefát, melyhez minden évben ellátogatnak majd.

 A művelődési ház igazgatója hozzátette, helyi fellépők is szórakoztatták az érdeklődőket. Bemutatkozott az X-Press TSE és a Lelle Néptánc Együttes is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában