56

2 órája

Ünnepi megemlékezést tartott az MSZP és a DK Kaposváron

Szerény érdeklődés mellett tartotta meg hagyományos ünnepi, október 23-i megemlékezését a Magyar Szocialista Párt Kaposváron a nemzeti ünnep előtti napon.

Koszorus Rita

A Kaposváron hagyományos fáklyás felvonulás az idén elmaradt, a Nagy Imre téren vette kezdetét a megemlékezés, ahol lyukas zászlók között mondta el ünnepi beszédét Komjáthi Imre, a párt nemrégiben újraválasztott elnöke. – Október 23-a számomra a szabadság és a hősiesség ünnepe, 1956-ban sokan az életüket is kockára tették a szabadságért, a nemzetért – mondta Komjáthi Imre. Hozzátette: a magyar történelemben sok bátor hős játszott már szerepet, ezekre a hősökre lehetünk igazán büszkék, mert buzgott bennük a hazaszeretet és a szabadságvágy.

 

Hajmási Judit a párt somogyi elnöke beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már a szabadság természetes dolog számunkra, pedig elődeink vér és sokszor emberáldozat árán vívták ki. – Az a dolgunk, hogy vigyázunk azokra az értékekre, amit eleink kivívtak nekünk. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy az emlékezéssel fényezzük a hősök csillagait, mutassuk meg gyermekeinknek, hogy mit tettek ezért a generációért – fogalmazott a somogyi elnök. Hozzátette: pártja azért küzd, hogy ezek az értékek megmaradjanak és a jövő generációja számára a szabadság a hétköznapok már-már unalmas része legyen. Ezt követően megkoszorúzták a mártír mininszterelnök szobrát, hogy így tisztelegjenek emléke előtt. Ezzel egy időben Nagy Imre Fő utcai szülőházánál is megemlékezést tartottak, a Demokratikus Koalíció tagjai emlékeztek a helyszínen a szocialistákénál valamivel nagyobb érdeklődés mellett október 23-a előestéjén. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában