Vitorlázó került bajba a verseny közben

2 órája

Villogó mentőmellényének köszönheti életét a Balatonba esett vitorlázó

Egy versenyző kiesett hajójából a Szólóvitorlázás - Solo Sailing Balatonkerülő Nagydíjon. A villogó mentőmellény mentette meg az életét a sötét éjszakában.

Hajdú Marianna

A hétvégén megrendezett Szólóvitorlázás - Solo Sailing Balatonkerülő Nagydíjon újabb példát láthatunk arra, hogy a mentőmellény viselése valóban életet menthet. A balatoni esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számolt be közösségi oldalán. 

Egy versenyző az egyik éjszaka váratlanul kiesett hajójából, azonban a gyors reakciónak és a villogó fénnyel ellátott mentőmellénynek hála, időben sikerült megmenteni.

A versenyrendezőség a nyomkövető rendszer segítségével észlelte, hogy az egyik hajó mozgása gyanúsan eltért a szokásostól. Azonnal a helyszínre küldték a rendezőhajót, amely megtalálta a vitorlást, de a hajó ekkor már üresen sodródott a vízen. Az esetet azonnal jelentették a vízimentőknek, akik rögtön kivonultak a feltételezett helyszínre.

A mentőcsapat hamarosan megpillantotta a mentőmellény villogó fényét és a vízbe esett segítségére sietett. 

A versenyző, bár enyhén kihűlt állapotban volt, az eszméleténél maradt és a vízimentők szakszerű ellátása után kórházba szállították. Az éjszaka folyamán a versenyhajót visszavontatták a kikötőbe.

A kritikus pillanatokról a vízimentők legénysége videót is készített.

A borítóképünk illusztráció 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában