Édes élet

2024.11.12. 17:00

A mogyoró és a málna volta legnépszerűbb a bonbon-tanfolyamom

Töltött csokoládé bonbonokat készítettek kedden a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) munkatársai egy új tanfolyamon. A sós karamellás, chilis, és a málnás édességeken kívül mogyorós finomságokkal is előrukkolt a csapat.

Harsányi Miklós

– A centrum 25 dolgozója jelentkezett  a kétnapos bonbonkészítő tanfolyamra – mondta Mihajlovits Róbert olimpiai és világbajnoki bronzérmes mestercukrász, aki egyben a KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója. – Cél, hogy a résztvevők megismerjék a csokoládé tulajdonságait, a temperálását, azaz a hőkezelést valamint a bonbonkészítés technológiájába is bepillantást nyernek. Népszerűek ezek a tanfolyamok, az elmúlt négy évben  közel 200-an jelentkeztek, s nagy részük cukrászok valamint szakoktató kollégák voltak, illetve olyan érdeklődők, akit a csokoládés világa érdekel. 

bonbon
Chilis és málnás bonbonok is készültek. Fotók: Lang Róbert

Érdemes tudni, hogy a csokoládé a cukrász szakma szinte valamennyi szegmenségben szerepel, s ez egy fontos alapanyag. Mihajlovits Róbert az mondta, a bonbonokat a szakmai vizsgákon a éppúgy bemutatják, mint a  gasztronómiai versenyeken, kiállításokon. 

bonbon

– A vékony csokikéregben  meglepetés  töltelék található, vagyis egyedi ízeket tudunk készíteni – hangsúlyozta a cukrász mester. A  bonbonok újra népszerűek, ajándékba vagy különféle alkalmakra adják  az édességet, de érdemes tisztában lenni azzal is, hogy nagyon munkaigényes termékről van szó. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában