2024.11.12. 17:00
A mogyoró és a málna volta legnépszerűbb a bonbon-tanfolyamom
Töltött csokoládé bonbonokat készítettek kedden a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) munkatársai egy új tanfolyamon. A sós karamellás, chilis, és a málnás édességeken kívül mogyorós finomságokkal is előrukkolt a csapat.
– A centrum 25 dolgozója jelentkezett a kétnapos bonbonkészítő tanfolyamra – mondta Mihajlovits Róbert olimpiai és világbajnoki bronzérmes mestercukrász, aki egyben a KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója. – Cél, hogy a résztvevők megismerjék a csokoládé tulajdonságait, a temperálását, azaz a hőkezelést valamint a bonbonkészítés technológiájába is bepillantást nyernek. Népszerűek ezek a tanfolyamok, az elmúlt négy évben közel 200-an jelentkeztek, s nagy részük cukrászok valamint szakoktató kollégák voltak, illetve olyan érdeklődők, akit a csokoládés világa érdekel.
Érdemes tudni, hogy a csokoládé a cukrász szakma szinte valamennyi szegmenségben szerepel, s ez egy fontos alapanyag. Mihajlovits Róbert az mondta, a bonbonokat a szakmai vizsgákon a éppúgy bemutatják, mint a gasztronómiai versenyeken, kiállításokon.
– A vékony csokikéregben meglepetés töltelék található, vagyis egyedi ízeket tudunk készíteni – hangsúlyozta a cukrász mester. A bonbonok újra népszerűek, ajándékba vagy különféle alkalmakra adják az édességet, de érdemes tisztában lenni azzal is, hogy nagyon munkaigényes termékről van szó.