Gasztronómiai és turisztikai megmérettetés

2024.11.09. 09:07

A Krúdy Napon olyat alkottak a diákok, hogy már alig várjuk, hogy kikerüljenek az iskolapadból

Kiváló eredmények születtek a diákok gasztronómiai, turisztikai és szakmai versenyein. A csütörtöki Krúdy Napon a tanulók tudásuk legjavát mutathatták meg, amivel lenyűgözték a zsűrit.

Hajdú Marianna

Forrás: Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

A Krúdy Nap eseményeiről már korábban beszámoltunk, és most megérkeztek a várva várt versenyeredmények is, amelyek tovább színesítik ezt az élményekkel teli napot. A diákok különböző gasztronómiai, turisztikai és szakmai kategóriákban mérhették össze tudásukat, ahol a lelkesedés és a kreativitás ugyanolyan fontos szerepet játszott, mint a technikai felkészültség.

Egy kétfogásos menü tálalása a Krúdy Nap szakácsversenyén
Kétfogásos menü tálalása a Krúdy Nap szakácsversenyén, ahol az egészben sült hal és különleges köretek kerültek a zsűri elé
Forrás: Siófoki SZC Krúdy Gyula  Technikum és Gimnázium

A Krúdy Nap legjobbjai

Szakács kategóriában a versenyzők kétfogásos menüt alkottak, amely szabadon választott előétel vagy leves volt, valamint főételként egy egészben sült hal készült két körettel és egy mártással. A kategória győztese Kiss Alexandra lett a balatonlellei Vitorlás Étteremből, második és harmadik helyen a Rustica Étterem és a Marcali Mester Étterem tanulói követték őt.

Cukrász kategória

A cukrászok kékszilva és mandula felhasználásával négy tányérdesszertet készítettek, majd egy előre elkészített tortát díszítettek a verseny alatt, amelyet a horgászat és halászat ihletett. A Dinasztia Cukrászda tanulója, Lovas Nóra vitte el az első helyezést, míg a második és harmadik helyezést a Marcali Mester Étterem és a Wellamarin Hotel versenyzői kapták.

A horgászat ihlette tortadíszítés volt a cukrászverseny egyik kihívása, amelyen a kreativitás és precizitás játszotta a főszerepet
Forrás: Siófoki SZC Krúdy Gyula  Technikum és Gimnázium

Pincér kategória

A versenytársaknak  a koktélkeverés, egy kávékülönlegesség elkészítése és az egészben sült hal asztalnál történő kifilézése is a feladataik közé tartozott. Ebben a kategóriában Szecsődi Rebeka, a Piroska Csárda képviselője szerezte meg az első helyet, a képzeletbeli dobogó második fokára Botos Melinda állhatott a Gianpiaro’s Étteremből, őt pedig Horváth Petra követte a CE Pláza Hotelből.

Országos Turisztikai verseny

A sportturizmus témakörében a csapatok prezentációkat készítettek, sporteseményt terveztek és újrahasznosított anyagokból logót alkottak. A Krúdy Gyula Technikum csapata bizonyult a legjobbnak, Békéscsaba és Székesfehérvár csapatai követték őket.

A diákok a sportturizmus témájában mutattak be prezentációkat a országos turisztikai versenyen
Forrás: Siófoki SZC Krúdy Gyula  Technikum és Gimnázium

KER-LOG szakmai verseny

A kereskedelem-logisztika szakmacsoport "Szabad a vásár" témakörben versenyeztek, ahol a dunaújvárosi „Snecik” csapat nyerte el az arany minősítést, míg a Krúdys csapat ezüst minősítéssel zárta a napot.

A Krúdy Nap versenyei remek alkalmat adtak arra, hogy a diákok megmutathassák szakmai rátermettségüket, és egyúttal betekintést nyerjenek a vendéglátás és turizmus világába, ahol a tehetség és a szorgalom mindig megérdemelt elismerést kap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában