szép beszéd

2018.11.19. 15:24

Nagy érdeklődés övezte a hagyományos szavalóversenyt

Nagy érdeklődés kísérte a Kárpát-medencei Magyarok Baráti Társaságának szavalóversenyét szombaton. A hagyományos megmérettetésen több korosztályban, csaknem nyolcvan versmondó vett részt.

Gy. Zs.

– Ez a huszonegyedik versmondó versenyünk – mondta lapunknak Horváth Margit egyesületi elnök. – Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója volt az idén, s az egyik verset ehhez kapcsolódóan kellett megválasztaniuk a szavalóknak, a másik versről pedig szabadon dönthettek.

A Somogy és Tolna megyei versmondók mellett három külhoni csoportot is vendégül láttak, az erdélyi Kézdivásárhelyről és Köröstárkányból, illetve a horvátországi Újbezdánból is jöttek szavalók. Kelemen Kata tanítónő Kézdivásárhelyről érkezett Kaposvárra tizenegy fiatallal. – A magyarságunk hoz össze bennünket, nagyon örülünk, hogy ekkora szeretettel fogadtak itt minket – mondta a pedagógus.

A harmadik-negyedik osztályosok kategóriájában a pincehelyi Ötvös Dániel lett az első. Az ötödik-hatodikosok között Karnis Csongor, a kaposvári Berzsenyi tagiskola tanulója nyert. A hetedik-nyolcadikosok kategóriájában egy kézdivásárhelyi diák, Puskás Cynthia Laeticia lett a legjobb. A kilencedik-tizenkettedikesek csoportjában pedig Baranyi Liána, a Marcali Berzsenyi Gimnázium tanulója érdemelte ki az elsőnek járó díjat. S a szépkorúak is alkottak egy korcsoportot, akiknél a Nyugdíjasok Kaposvári Egyesületétől érkezett Kiss Jánosné nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában