Hír

2024.07.26. 11:17

Képbe karcolják a különleges utcarészletet

Napok óta alkotnak a rézkarcosok és a festők a mezőcsokonyai képzőművészeti táborban.

Marosi Gábor

Tizennyolcan gyűltek össze azért, hogy megörökítsék a falu szépségeit. Budapestről és környékéről, Tolnából, valamint Somogyból is érkeztek zömében visszatérő amatőr művészek.

Adelmann Gusztáv grafikus, a tábor vezetője megkeresésünkre elmondta, szabad kezet kaptak az alkotók. Mindenki a neki megfelelő témában készíti el a képeit. – Segítséget azonban adunk a résztvevőknek, elhoztam a műhely felszerelésemet, melyet bárki használhat – mondta a tábor vezetője. 

 Erre azért is van szükség, mert sokaknak otthon nincsen saját műhelye, és nem tud olyan mélyen foglalkozni az alkotássál.

 – tette hozzá.

Adelmann Gusztáv nemcsak vezeti a tábort, hanem folyamatosan készíti is a rézkarcokat. Olyan különleges utcarészleteket próbál megörökíteni, melyek jellegzetesek és teljesen eltérnek a hagyományostól. A több mint egy hetes táborban az alkotók átlagosan öt képet készítenek el. Ezekből néhányat a tábor végén mindenki felajánlj a település részére.  

Azért, hogy megmaradjon a jó viszony, és viszonozni tudjuk az önkormányzatnak az ellátást, ez a legkevesebb.

 – emelte ki Adelmann Gusztáv.

Ballér Péter Mezőcsokonya polgármestere kérdésünkre elmondta, hiányérzetük lenne, ha a művészek nem alkotnának minden nyáron a faluban. Munkáikkal az elmúlt években hozzájárultak ahhoz, hogy a közintézmények falai ne üresek legyenek, hanem alkotások díszitsék. A polgármester hozzátette, a művészek képeiből vendégeiknek, partnereiknek is szoktak ajándékozni, de kiállítást is szerveztek, hogy a helyiek meg tudják vásárolni a műveket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában