Magyar Himnusz

2024.08.25. 09:17

Egyedüli somogyiként a vándortárlat alkotói között

Budapest, Székesfehérvár, Szeged és Győr után a siklósi várba érkezett A Magyar Himnusz című, kortárs összművészeti kiállítás, melynek egyetlen somogyi alkotója Nagy Erika.

Lőrincz Sándor

Fotó: MW

 A nagyatádi művésztanár sajátos látószögből festette meg érzéseit nemzeti imánkról. A Józsa Judit Művészeti Alapítvány által tavaly meghirdetett pályázatra olyan magyarországi és határon túli képző-, ipar- és népművészek, népi iparművészek alkotásait várták, akik műveikben az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítve, annak forma-, szín- és tárgyi világából ihletődve, azt felhasználva követik a magyar hagyományokat és népszokásokat.

Nemzeti himnuszunk ihlette a képzőművészeket

Ezen kívül a legkülönfélébb művészeti ágakban olyan alkotók is pályázhattak, akik a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözve, „újraálmodott” műveket hoznak létre. 
A csaknem száz alkotásból álló, rangos kollekciót Józsa Judit keramikusművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A maga nemében egyedülálló kiállítás, melynek utolsó állomása Siklós, október 1-ig látogatható.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában