Programajánló

2024.08.15. 13:01

Ötvenedszer bulizik Balatonboglár, remek programokkal várnak mindenkit a fesztiválra

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén az ország egyik legrégibb fesztiválja, a Balatonboglári Szüreti Fesztivál. A családok fesztiváljaként idén minden korosztálynak és minden érdeklődési körű vendégnek igyekeztek a szervezők izgalmas programokkal kedveskedni.

Koszorus Rita

2023-as Balatonboglári Szüreti Fesztivál.

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Ha augusztus, akkor Boglári Szüreti Fesztivál, ez már hagyomány. Olyannyira, hogy éppen ötven éve tartották az első Boglári Szüreti Fesztivált. -Nagy büszkeség számunkra, hogy már fél évszázados a rendezvény – emlékezett vissza Mészáros Miklós polgármester. – Ötven éve a Várdombon kezdődött a fesztivál története. Az első rendezvényt még Várdombi Vidám Vasárnapok néven hirdették meg. Az első alkalmon a Várdombon alakítottak ki egy nagy színpadot, ahol a kulturális programokat tartották. Később a Boglári Borkombinát is beszállt a szervezésbe, ez fordulópontot jelentett a fesztivál életében, hiszen ekkor a jelenlegi helyszínre, vagyis a Platán strandra került. Azóta is ide várják a vendégeket augusztus 20-a környékén, így idén is. 

fesztivál
Remek programok a boglári fesztiválon. Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO


A korábbi évekhez képest több újítást is bevezettek a szervezők a fesztivál idejére

Öt nap alatt, augusztus 16–20-ig több, mint 100 program várja a Balatonboglárra érkezőket.   

Minden nap tíz órától országos autótalálkozóval kezdünk, amely egészen délután 3 óráig tart.

– mondta Trejtnár Anita, fesztiváligazgató. – Olyan országos bázissal rendelkező autóklubok jönnek hozzánk, mint a BMW, az Alfa Romeo, a Scuderia. Hétvégén egy napot a modelloktatásnak szentelünk, amikor modellbemutatót tart a Csepeli Modell Sportegyesület, tette hozzá. 
 

Az ingyenes, belépődíj nélküli fesztiválon a Béta Autó-Motor-Sport kiállításon Európában első ízben a kontinens legnagyobb Ferrari ereklye kiállítását nézhetik meg a látogatók. – Ezer darabos kollekciót mutatnak be a Boglári Szüreti Fesztiválon, amelyek között 25 életnagyságú totem található, ezekkel lehetőségük lesz a rajongóknak szelfizni. Bemutatkozik a balatoni közönségnek a Magnus repülőgépgyártó is, valamint Kovács Miki dakaros Scania kamionján felül a Kermor Motorsport formula autók, verseny­autók, utcai autók, motorok és elektromos rollerek is láthatók öt napon át, sorolta az izgalmas programokat Trejtnár Anita. 


A szórakozás mellett az egészségmegőrzés is szerepet kap az ötnapos rendezvényen, hiszen a Generali Hungária két szűrőkamionja is érkezik augusztus 18-án és 19-én a Platán strandra, ahol csontsűrűségmérés mellett testösszetétel-elemzés, vérnyomásmérés, glutén- és PSA teszt is kérhető. A kamionon két nap alatt mintegy 88 fesztiválozó szűrését végzik el a szakemberek. A szervezők azt kérik, hogy aki még nem kapott e-mailt, de jelentkezett szűrésre, jelenjen meg az adott napokon 13 és 19 óra között a Generali szűrőkamionnál. 

Lesz zene valamennyi korosztálynak

Természetesen nem maradhatnak el a zenei programok sem a Boglári Szüreti Fesztiválon, hiszen a legjobb hazai előadók adják egymásnak a színpadot Balatonbogláron. Már hagyomány, hogy a fesztiválon fellép a Lord zenekar, de tiszteletét teszi a Road, valamint fellép a Hollywood Rose, a Nemazalány, a Children of Distance, Király Viktor és GWM is. A retró dalok kedvelői sem maradnak zenei táplálék nélkül, jön Cory Happy Gang, de énekel a Bestiák, a Desperado is. Lesz mulatós szekció, hiszen érkezik Bódi Guszti és Margó, de helyi zenekarok is fellépnek. Több tribute koncert várható a fesztiválon, így az Apáink útján Karthago tribute zenekar is fellép, valamint Zámbó Jimmy-emlékkoncert is színesíti a programot. A magyar nóták szerelmesei minden nap a borsétányon hallhatnak szívüknek kedves dalokat, ahol a 100 tagú cigányzenekar egy tagja húzza el a nótájukat. 

A 2019-es videós beszámolónk a fesztiválról itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában