Ellenőrzés

11 órája

Zsinórban buktak meg az üzletek a hamis fülesekkel

Egymás után bukott meg két üzlet, amelyek portékái fennakadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésén.

Harsányi Miklós

Több járőregység ellenőrizte az üzletek kínálatát. Két bolt szinte azonnal fennakadt a pénzügyőri mustrán, amikor a polcokról Apple márkához hasonlító fülhallgatók kerültek elő.

- A fülesek külső jegyei megtévesztésig hasonlítottak az eredeti termékek formájához, melyek ára azonban kecsegtető lehetett a vásárlók számára - ismertette az eset részleteit csütörtökön a NAV. - A headset-eket a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök, a két üzletben összesen 500 darab telefontartozékot foglaltak le, melyek több millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az üzletek tulajdonosainak iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt kell felelniük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában