Fotók és videó!

2024.08.17. 14:25

A hajnali Balaton ihlette tárlat nyílt a boglár Kék Kápolnában

Pénteken este a boglári Kék Kápolna adott otthont Weiler Péter festőművész és Bartha Dorka fotóművész közös kiállításának. Az eseményt egy órával korábban kezdődő Kárász Eszter Trió koncertje vezette fel, amely tökéletesen ráhangolt a művészeti élményre.

Hajdú Marianna

Fotó: Németh Levente

A fotós és festő munkái egyaránt a balatoni reggelek varázslatos hangulatát örökítik meg különböző médiumokon keresztül. Weiler Péter festményei a táj és az ember közötti kapcsolatok, Bartha Dóra fotói pedig a reggeli csend intim pillanatait tárják a közönség elé. A megnyitón mindkét művész beszélt inspirációiról és művészeti folyamatairól. A Balatonon újbóli érzés, amit szeretnénk megosztani a látogatókkal– beszélt a művekről Weiler Péter. Míg a festőművész Bartha Dóra a kora reggelek nyugalmát és szépségét igyekezett megörökíteni, mint mondta akkor, amikor a világ még alszik, és csak a természet ébred.

A kiállítás szeptember 15-ig látogatható, így bőséges idő áll rendelkezésre a művek megtekintésére és a balatoni nyarak varázslatos atmoszférájának felfedezésére a Kék Kápolna falai között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában