Várdai Művészeti Estek

2024.09.09. 10:39

Felsejlett a gyerekkori emlék a festővásznon

Nemes Zsuzsa festőművész munkáiból nyílt kiállítás a Várdai Művészeti Estek kulturális programsorozat keretében a hétvégén.

Marosi Gábor

Fotó: Pánger Gerda

A várdai polgármesteri hivatal kiállítótermében a hétvége óta látható 15 festmény átfogóan mutatja be a Pécsen élő és alkotó festőművész munkásságát, a szociografikus ábrázolással megfestett hétköznapi kisvárosi életképeket, házakat, ház körüli munkákat, a hétköznapok pillanatképeit. A művész alkotásait Kissné Budai Rita művészettörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállítást a Várdai Ifjúságért és Polgárokért Egyesület szervezte.

Az eseményen elhangzott, Nemes Zsuzsa festményeihez a látogatók könnyen tudnak kötődni. Az alkotásokon szinte mindenki találhat olyan részletet, mely felidézi a múlt egy töredékét, a gyerekkori emlékképeket, vagy akár a hétköznapi életből ismerős jeleneteket. A megnyitóra a helyiek mellett Pécsről, Fonyódról és Budapestről is érkeztek érdeklődők, akik közül többen megtekintették a Szász Kastélymúzeumot és a Gereben Galériát. Nemes Zsuzsa képeit október 11-ig lehet megnézni a várdai polgármesteri hivatal kiállítótermében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában