Család ellen nincs orvosság

2 órája

Vidám hasizomtorna vár a Csiky legújabb darabjában

Nevetés, dráma, fordulatokban gazdag cselekmény, folyamatos feszültséget és vidámságot ígérő bonyodalom – minden adott egy jó vígjátékhoz Ray Cooney bohózatában, a Család ellen nincs orvosságban. A darab pénteken debütál a Csiky Gergely Színház színpadán.

Koszorus Rita

A darab egy londoni kórház orvosi társalgójában játszódik, ahol dr. Mortimore éppen szövegét gyakorolja egy hamarosan induló szakmai konferenciára. A rendezvényre nagyon sokan eljönnek, hiszen egy szakmai életút beteljesedése közeleg. Ez azt is jelenti, hogy a főhős ismerősei, régi szerelme is felbukkan. A méltán kedvelt történetet Mészáros Tibor állította színpadra, a főszerepet is Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója játssza. 

Csiky, színház,
A Család ellen nincs orvosság október 4-én debütál a Csiky Gergely Színházban. Fotó: Lang Róbert

– Nagy előny volt, hogy én magam színművész vagyok. A rendezés úgy alakult az életemben, hogy színészként tágabban próbáltam értelmezni a szerepem. Ez a figuraépítésnél sokat segített, mert kívülről tudtam nézni, hol tudok hozzátenni a darabhoz – mondta Mészáros Tibor. Tekintve, hogy ő a rendező is, előfordultak jelenetek, amelyeknél nem volt a színpadon és olyanok is, amelyeket videón nézett vissza és elemezte ki, hol kell még módosítani egy-egy beálláson, párbeszéden. 

Varga Zsuzsa és Kalmár Tamás is játszik a Csiky új darabjában

Dr. Mortimore nejét, Rosemaryt Varga Zsuzsa alakítja, aki egy igazi ízig-vérig nő, háziasszony, afféle biztos hát­ország férjének. 
– Nagyon izgalmas a történet, mert drámai mélységekig el lehetne vinni a karakterem, de a bohózat íve mást igényel, úgyhogy a hősnő azt keresi, hogyan tud felülemelkedni a bonyodalmakon – mondta a színésznő. Hozzátette: Rosemary egy igazi first lady, aki irányítja, szereti, óvja a férjét, de egyben egy igazi huncut hölgy is. 

Dr. Hubert Bonney szerepében a Csiky Gergely Színház színpadán Kalmár Tamást láthatjuk. 
– A főhős barátját alakítom, aki elég nagy galibába kerül. Kicsit véletlenül és azért is, mert egy jóindulatú ember, igyekszik segíteni a barátjának, de persze minden feje tetejére áll a végén, mondta Kalmár Tamás. Hozzátette: egy bohózatban játszani nagyon technikás feladat, de egyben izgalmas is. 

A Család ellen nincs orvosság október 4-én debütál a Csiky Gergely Színházban egy vérbeli komédia, igazi, kétfelvonásos, kacagással kísért hasizom-erősítő gyakorlat a nézőknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában