Fotók

2 órája

Tanáraik alkotásán keresztül tanulhatnak a kisfaludysok

A Kisfaludy Utcai Tagiskola fennállásának 50-ik évfordulója alkalmából nyílt kiállítás az iskola aulájában hétfő délután. Az érdeklődök egykori és jelenlegi pedagógusok műveiből összeállított tárlatot tekinthetnek meg.

Barkóczy László

A jubileumi rendezvénysorozat utolsó, ám szívünkhöz talán a legközelebb álló eseménye ez a kiállítás – mondta el kérdésünkre Agócsné Horváth Andrea, A Kisfaludy Utcai Tagiskola igazgatója. – Egykori és jelenlegi művésztanáraink állították ki műveiket „Alkotva tanítani címmel”. A kiállítók mindannyian képzőművészek, így a látogatók megtekinthetnek festményeket, rézkarcokat, de fonaltechnikával, textillel készült műveket is.

kisfaludy, kiállítás
A megnyitón a Kisfaludy tanulói szórakoztatták a látogatókat. Fotók: Lang Róbert

A megnyitón az iskola tanulói szórakoztatták a látogatókat, felcsendült fuvolaszó, gitárszólam, de szavalás is színesítette a programot. Ezt követően Agócsné Horváth Andrea mutatta be a kiállító művészeket.

– A kiállítóművészeink mindamellett, hogy rajztanáraink, művésztanáraink voltak, folyamatosan alkotó tevékenységet is végeztek – folytatta Agócsné Horváth Andrea. – Én azt gondolom, hogy ha egy rajztanár maga is alkotóművész, egészen más dimenziókat tud megnyitni a tanulókban. A műalkotások megértése, értelmezése terén ugyanúgy, mint a tehetséges felismerésében és kibontakoztatásában is.

A kiállítás október 25-ig tekinthető meg az iskola aulájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában