Kultúra

2 órája

Ősztől sem hagyták magukra a balatoni közönséget a szervezők

Egy végletekig személyes előadás, örökzöld táncslágerek és egy elhasalásból született mese nyerte el a balatoni nézők tetszését idén nyáron.

Szabó Gabriella

A Kultkikötő 19. nyári évadának közönségdíjait Nagy Viktor alapító igazgató színházi előadás kategóriában Mucsi Zoltánnak az Egy életem önálló estért, koncert kategóriában Farkas Róbertnek, a Budapest Bár zenekar vezetőjének és gyerekelőadás kategóriában a Kippkopp és Tipptopp előadás rendezőjének és előadóinak Mórocz Adriennek, Kövesi Csengének és Hevesi Lászlónak adta át. 
– Három okból is különleges számomra ez a produkció – mesélt kételyeiről az előadás létrehozásával kapcsolatban Mucsi Zoltán. – Egyedül állok a színpadon, egy teljesen új műfajt próbálok ki, ráadásul saját magamról beszélek. Mindhárom komoly kihívás. Meglehetősen szemérmes embernek gondolom magam, így okozott némi fejtörést, hogy milyen lesz, ha nekem a színpadon magamról kell másfél órát pampogni. Vajon tart erre igényt a közönség? 

Mucsi Zoltán, kultkikötő
A Kultkikötő közönségdíját Mucsi Zoltán érdemelte ki Fotó: MW

A nézők körében egyértelműen nagy sikert aratott előadás Szárszón volt látható augusztus közepén. Ezt követően ismét Balatonszárszón teltek meg a nézőtér sorai a Budapest Bár zenekar koncertjén. A csapat 17 éve az egyik legeredetibb és legérdekesebb magyar zenei formációnak számít és visszajáró vendégei a Kultkikötőnek. Az idei évben is két helyszínen arattak elsöprő sikert. 
Őszinte gyereknevetés és véget nem érő taps fogadta az idén debütáló Kippkopp és Tipptopp előadást, az Összpróba Alapítvány és a Thália Színház koprodukcióját. Ők érdemelték ki a harmadik közönségdíjat. 

– A Kultkikötő az elmúlt 19 évben mindig arra törekedett, hogy minőségi szórakozást hozhasson el a nyaraló közönségnek a Balaton partjára – mondta Nagy Viktor ügyvezető, aki a díjak átadása kapcsán hozzátette: bár csak három kategóriában adunk át díjakat, de hálásak vagyunk minden művésznek, aki alkotásaival és tudásával hozzátett az idei évad sikereihez. 

Már tervezik a Kultkikötő jubileumi évadát 

A nyár vége nem jelent pihenést a programszervezőknek, akik már a 2025-ös jubileumi évadot tervezik, hiszen 20 éves lesz a Kultkikötő. Ősztől tavaszig színházi darabok, gyermekprodukciók, koncertek és október 16-tól kéthetente szerdánként Bogláron filmklub várja az érdeklődőket. Némelyik produkció a helyi ünnepségekhez és fesztiválokhoz kapcsolódva érkezik majd a Balaton partjára. November 8-án például egy váratlan románccal jön a Csiky Gergely Színház társulata, a Dunakanyar című előadást láthatják majd a nézők Balatonbogláron.  

Sétálni hívtak a templomokba 

Idén új programelemként templomsétákat kínált a Kultkikötő. Zubreczki Dávid vezetésével szórakoztató, ismeretterjesztő előadásokat szerveztek nyolc különböző balatoni templomban, ahol nemcsak az épület-, hanem az adott település történetét is megismerhették a látogatók – mondta el Nagy Viktor, ügyvezető. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában