Labdarúgás

2018.12.16. 16:25

Győzelemmel búcsúzott az évtől a Kaposvári Rákóczi FC

A Kazincbarcika SC ellen vívta az idei utolsó bajnoki mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC.

A somogyi zöld-fehérek Nagy Krisztián és Beliczky Gergő góljaival gyűjtötték be az újabb három pontot, így az előkelő harmadik helyről várhatják a tavaszi folytatást. Az idei utolsó, azaz 21. fordulót rendezték a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. A kaposváriak esélyeshez méltón kezdtek a Kazincbarcika ellen, hiszen Beliczky Gergő mindjárt az első percben veszélyeztetett, de lövése kicsivel elkerülte a kaput. Többet birtokolta a labdát és uralta a pályát a Rákóczi, és egy gyors támadás után a vezetést is megszerezte: Szakály Attila indította a jobb szélen Vachtler Csabát, a védő középre gurított, ahol az érkező Nagy Krisztián közelről gurított a hálóba.

 

A második félidőt is jól kezdte a Kaposvár, előbb Beliczky Gergő lövést kellett blokkolniuk a barcikai védőknek, majd Hegedűs Dávid fejese kerülte el kevéssel a vendégek kapuját. A másik oldalon Pogacsics Krisztián előbb Kanalos Tony-Markos lövését fogta magabiztosan, majd Lukács Raymond közeli fejesénél mutatott be bravúrt. Az utolsó negyed órába lépve Vachtler Csaba duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét: Zsiga Ervin szöglete találta tisztán a védőt, akinek lövése elkerülte a kaput. Az utolsó percekben lezárta a mérkőzést a Rákóczi: Andorka Péter ugratta ki Beliczky Gergőt, aki magabiztosan gurított a hálóba. A kaposváriak a sikerükkel az előkelő harmadik helyről várhatják a februári folytatást.

Kaposvári Rákóczi FC–Kazincbarcika SC 2–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Kovács G. (Huszár B., Király K.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Szakály A.

(Godzsajev-Telmán, 84. p.), Hegedűs D. – Zsiga (Andorka, 76. p.), Nagy K. (Nagy R., 68. p.),

Tömösvári – Beliczky. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Kazincbarcika SC: Somodi – Palmes, Belényesi Cs., Fótyik, Mikló – Kiss B., Oltean, Krausz

(Takács P., 61. p.) – Tóth L., Olasz D. (Lukács R., a szünetben), Kanalos (Gábor L., 58. p.).

Vezetőedző: Gálhidi György.

Gólszerzők: Nagy K. (36. p.), Beliczky (88. p.).

Sárga lap: Mikló (19. p.), Lukács R. (84. p.), Gábor L. (90. p.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában