Vízilabda

2023.11.05. 17:57

Felvették a kesztyűt a saját nevelésű fiatalok

Sokáig tartotta magát a fiatalokkal felálló a Kaposvári VK a nemzetközi porondon is remeklő BVSC-Zugló ellen az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszának kilencedik fordulójában, de elmaradt a bravúr.

Klein Péter Nándor

Az Eurokupában is menetelő, a bajnokságban eddig csak egyszer botló BVSC ellen szerette volna visszaszerezni a PVSK elleni döntetlennel elhullajtott pontokat a Kaposvári VK, amely így az első negyedben nekiugrott fővárosi ellenfelének, hiszen Juhász-Szelei Norbert rögtön gólra váltott egy emberelőnyt, majd Dőry Farkas forgácsolta a kapufát. A kettő között bár egyenlített, majd később fordított is a fővárosi gárda, azonban a Kaposvár végig ott volt az ellenfél nyakán. A második felvonást a háromszázadik bajnoki meccsét vívó Pellei Frank emberelőnyös találata nyitotta, amivel újra egál volt az eredmény, azonban az élcsapatnak számító BVSC fokozatosan kezdett az erre a mérkőzésre sok saját nevelésű fiatalt nevező KVK fölé kerekedni, így a nagyszünetre már hárommal vezettek a zuglóiak.

A fordulást követően Bundschuh Erik emberelőnyből esett centergóljával már ledolgozhatatlannak tűnő, négygólos előnyre tettek szert a vendégek a sok saját nevelésű fiatalt felvonultató Kaposvár ellen. A hazaiak becsülettel küzdöttek, próbáltak szorosabb eredményt elérni, de az utolsó felvonásra már csak annyi kérés maradt, hogy mennyi lesz a csapatok között.

A kaposváriak nem vallottak szégyent, nem estek össze, végig volt bennük tartás és akarat és ami még kiemelendő, Schatz László és Somogyvári Ádám személyében két olyan újoncot avattak, akik a délelőtt folyamán még az ifibajnokságban szerepeltek. 

 

Surányi László – Nehéz találkozó volt, de Vad Lajos mestert idézve, senkit sem fogok azért megdicsérni, mert küzd és harcol, hiszen ez az alap. Bármennyire szerettünk volna meglepetést okozni, nem volt benne a mérkőzésben, azonban így is van hiányérzeten, hiszen az eredményen tudtunk volna kozmetikázni.

Kemény Kristóf: – Mindkét csapat jó teljesítmény nyújtott, a Kaposvár felvette a kesztyűt. Voltak hibáink, lezárhattunk volna korábban a mérkőzést, de úgy gondolom, összességben magabiztos játékkal szereztük meg a három pontot.

 

Kaposvári VK–BVSC-Zugló 9–13 (2–3, 3–5, 2–3, 2–2)

Kaposár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 260 néző. Vezette: Vogel G., Rubos K.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (2), Juhász-Szelei (1), Pellei F. (1), Baj, Fülöp B. (3), ifj. Berta J. (2). Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi A., Schatz, Palatinus, Vadas, Vörös, Somogyvári. Vezetőedző: Surányi László.

BVSC-Zugló: Györke – Gyárfás (1), Horváth Á., Kovács P., Regős (1), Tátrai (3), Mészáros M. (3). Csere: Csapó 1, Csacsovszky E., Mészáros Cs. (1), Gál D. (2), Bundschuh (1), Balogh B. Vezetőedző: Kemény Kristóf.

Gól, emberelőnyből: 7/5, illetve 6/3.

Gól, ötméteresből: –, illetve 1/1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában