Kézilabda

2023.11.21. 18:06

Harmadosztályból a válogatottba

A héten Csehországban játszik három felkészülési mérkőzést a magyar női junior kézilabda-válogatott, melynek soraiban ott van Karé Kamilla a Siófok KC tehetséges balszélsője is.

Fotó: Németh Levente

Szilágyi Zoltán, a magyar női junior-válogatott szövetségi kapitánya tizennyolc fős keretet hirdetett. A névsorban egy kivételtől eltekintve, kizárólak élvonalbeli- és másodosztályú klubok felnőtt egyesületeiben pallérozódó tehetségeket találunk. Kuriózumnak számít, hogy valaki a harmadosztályból kapjon meghívót, még akkor is, ha utánpótlás-válogatottról beszélünk. Karé Kamillával márpedig ez történt. A Siófok KC felnőtt- és ifjúsági csapatának a kulcsembere  az ősz folyamán végig stabil teljesítményt nyújtott, ami mellett a szakemberek sem mentek el szó nélkül. 

A tehetséges balszélső a hétvégén is remekelt, az NB II-es felnőtt bajnokságban 9 mérkőzésen 81 gólt jegyez, amivel második az összesített góllövőlistán, az ifjúsági pontvadászatban pedig a nyugati csoportban nincs nála eredményesebb játékos. Ez 9 mérkőzésen szerzett további 86 gólt foglal magába. 

Az összetartás már el is kezdődött és egészen november 25-ig tart. A válogatott egy rövid edzőtábor után Csehországba utazott, ahol a napokban három felkészülési mérkőzést abszolvál egy négy nemzet torna keretein belül.  


Menetrend

11.23. 16.00 | MagyarországNorvégia
11.24. 16.00 | Magyarország – Románia 
11.25. 10.00 | Csehország – Magyarország


Játékoskeret

Kapus: Imre Szofi (Érd), Zaj Klára (NEKA), Győri Alexa (Vác).
Jobbszélső: Gém Léna (Kisvárda), Molnár Dorottya (NEKA).
Jobbátlövő: Farkas Júlia (Győr), Kovács Anikó (Vác), Panyi Anna (Érd).
Irányító: Horváth Fanni (FTC), Kurucz Aida (Vác). 
Beálló: Szabó Lili (Kisvárda), Kövér Luca (Alba), Gajdos Petra (DKKA).
Balátlövő: Kármán Luca (FTC), Csíkos Luca (Vác).
Jobbszélső: Vártok Tamara (Budaörs).
Balszélső: Szabó Anna (Budaörs), Karé Kamilla (SKC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában