Kosárlabda

2024.01.12. 12:51

Az éllovassal méri össze erejét a Kaposvári KK

Hétvégén a címvédő és egyben éllovas Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadja a Kometa Kaposvári KK. Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójának összecsapását a Kaposvár Arénában rendezik.

A Szombathely címvédőhöz méltó kosárlabdát mutat és  remek formában érkezik Kaposvárra. Perl Zoltánék zsinórban tizenegy bajnoki mérkőzést húztak be, legutóbb a Budapesti Honvéd SE ellen diadalmaskodtak 89–79-re. A rajt óta egyedül az SZTE-Szeged hagyta el győztesen a játékteret a Falco ellen, akkor 80–79-es eredmény született.

A Kaposvári KK a 3. fordulóban, még Váradi Kornél irányításával lépett parkettre az Arena Savariában, ahol a szezon eddigi legnagyobb vereségét könyvelhette el. A Falco 103–66-ra nyert úgy, hogy mind a négy játékrészt behúzta.

Dalibor Damjanovic érkezésével azonban új időszámítás kezdődött Kaposváron. A szlovén tréner az NHSZ-Szolnoki Olajbányász elleni 94–82-es vereséggel debütált, azóta viszont két győzelmet számlál a somogyi együttessel. Az Egis Körmend elleni 101–81-es hazai siker után múlt héten az NKA Universitas Pécs otthonából sikerült elhozni nagy küzdelemben a győztesnek járó pontokat. A végletekig kiélezett összecsapást 67–69-re nyerte a Kaposvári KK. 


NB I./A - 16. forduló
Kaposvár–Szombathely
Szombat 18.00 óra 


– Kiélezett mérkőzés volt mindkét palánk alatt, viszont taktikailag nem ez volt a legfegyelmezettebb mérkőzésünk – fogalmazott Tahj Eaddy, a Kaposvári KK irányítója. – Ennek ellenére sikerült korlátoznunk a Pécset, fontos támadásokat védekeztünk ki és kulcsfontosságú lepattanókat szedtünk le – emlékezett vissza a legutóbbi bajnokira az amerikai légiós.

– A Szombathely egy roppant erős és remek formában lévő csapat. Nekünk viszont ott lesz a hazai pálya és a szurkolók. Olyan keményen fogunk játszani, amennyire az lehetséges. Oda kell figyelnünk azokra a részletekre, mellyekkel gond volt a Pécs ellen. Mostani ellenfelünk ezeket a hibákat keményen kihasználja, erre nem adhatunk lehetőséget – zárta gondolatait Eaddy, aki hizzátette, hogy a csapat fegyelmezetten és motiváltan készül a szombati összecsapásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában