Fotók

2024.02.01. 12:02

A Toldiban, a gyerekekkel együtt pattogtattak a Kaposvári KK kosarasai

Az élvonalbeli Kaposvári KK három játékosa, Antalics Dániel, Remy Abell és Szőke Bálint is csatlakozott a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toldi Lakótelepi Tagiskola edzéséhez szerda délután.

Böcz Zoltán

A szokásosnál is hangosabb volt a Toldi tornaterme, ahol három korosztályból 35 gyermek melegített be izgatottan, hogy aztán a három profival együtt kosarazhasson. A labdapattogtatás zaját, csak Csapó Gábor edző hangja tudta megtörni. A bemelegítés után rögtön egy kihívás várt a Kometa Kaposvári KK tagjaira, ugyanis egy dobóversenyen mérték össze tudásutak a toldis tehetségekkel. A párbaj ötven-ötven kosárig tartott mindkét oldalról. Izgalmas verseny alakult ki ugyanis 97–97 bedobott kosárnál még egyenlő volt a száz pontig tartó kihívás. Ekkor a toldis kosarasok egy csapatként ugrottak fel egy-egy jó dobást követően, ám Antalics Dániel végül bevágta a győztes, századik kosarat. A kisdiákok nem búslakodtak, sportszerűen gratuláltak játékosainknak.

A fiatalok aztán kérdezhettek is az élvonalbeli játékosoktól. Az első kérdés rögtön Remy Abellhez irányult, aki elárulta, hogy Kevin Durant, és a Phoenix Suns a kedvence, míg Daninak Milwaukee Bucks, Szőke Bálintnak pedig Kobe Bryant miatt a Los Angeles Lakers. Érdeklődtek a fiatalok a kosarasok magassága és lábmérete felől is. Meglepődve reagáltak Antalics Dániel válaszára, miszerint 205 centi magas az U20-as bajnokság egyik legjobb lepattanózója. Azt is kiderítették a toldisok, hogy Milos Koprivica lába a legnagyobb, a szerb center ugyanis 51-es lábbelit hord.

Komoly kérdés is elhangzott a diákok részéről, ugyanis arról faggatták a vendégeket, hogy mi a céljuk a jövőre nézve. Abell, Antalics és Szőke is úgy feleltek, hogy minél jobb emberek, és kosarasok szeretnének lenni minél hosszabb pályafutással.

Tanácsot is adtak Toldiban vendégeskedők. – Ahhoz, hogy jól játszatok és legyen sikerélményetek dolgozzatok keményen, és hallgassatok Gábor bácsira – emelte ki Antalics Dániel, aki szintén a Toldiba járt.

A csapat amerikai légiósa kiemelte még a pozitív gondolkodás fontosságát is. Mindhárom játékos egyetértett abban, hogy a szülők fontos szerepet játszanak a motivációban. Remy elárulta, hogy a mai napig a szüleiről vesz példát, hogy mindig pozitív jellem maradhasson.

A beszélgetés során természetesen a tanulmányokról is szó esett, ahol Szőke Bálint kiemelte, hogy a sport mellett fontos a továbbtanulás is. Remy Abell is elárulta, hogy üzleti, sportmenedzseri diplomával rendelkezik, és biztatta a kisdiákokat is a jövő tervezésére.

A jövő kosarasai kérdezték a vendég hármast a legemlékezetesebb meccseikről is. – Számomra mindig emlékezetes marad, amikor még az Oroszlány játékosaként megvertük a Falcot az én kosarammal – emlékezett vissza Remy Abell.

A csapatnak minden toldis kosaras rajzzal készült, melyet még a rendhagyó edzést megelőzően mutattak meg az érkezőknek. A Toldiból egyébként több ismert kosaras is indult, így például Benke Szilárd, vagy a most betegség miatt szerdán hiányzó Paár Márk is. Csapó Gábortól azt is megtudtuk, hogy a szerdai találkozón 2018-as volt a legfiatalabb kosaras, és a közeljövőben további húsz elsőssel kezdik el megszerettetni a kosárlabdát. Az intézmény csapata egyébként 2023-ban megnyerte a B33-as diákolimpia döntőjét Kaposváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában