Darts

2024.06.26. 11:25

Bearanyozta balatoni szereplését Major Nándor

A hétvégén Balatonlelle adott otthon a Balaton Open dartsversenynek, melynek páros számát a világbajnokságra készülő Major Nándor nyerte, aki emellett egyéniben egy bronzérmet is begyűjtött.

Klein Péter Nándor

Major Nándor jobbról az első

Fotó: Magyar Darts Szövetség

A Magyar Darts Szövetség által rendezett háromnapos Balaton Open a párosok versenyével indult, melynek döntőjét a Jehirszki György, Major Nándor duó nyerte a Melisek Zsolt, Végső János párost legyőzve a fináléban. A kaposvári születésű Major Nándor master kategóriában is tábla elé állt. A döntőbe jutásért a cseh Michal Smejda ellen játszott, de végül alulmaradt így a bronzéremmel vigasztalódhatott a válogatott versenyző, aki ezt követően a Jagicza Gáborral vesz majd részt a páros világbajnokságon. 

– Nagyon elégedett vagyok a Balaton Open-en elért eredményekkel. Elvárás nélkül érkeztem a versenyre, igyekeztem jól érezni magam, nem gondoltam, hogy ilyen sikerekben lesz részem – fogalmazott Major Nándor, aki Jehirszki György oldalán képviseli majd Magyarországot a World Cup of Darts csapatversenyén – Ez egy nagyon jó bemelegítés volt a csütörtökön, Frankfurban kezdődő világbajnokságra, ahol a tisztes helytállás a cél. Jó formában vagyunk, azon leszünk, hogy megmutassuk, hogy mire vgyunk képesek. Nem titkolt célunk, hogy meglepetést okozzunk, de alapjába véve a csoportunkban a lengyelek a favoritok.

A Frankfurtban megrendezésre kerülő világesemény csütörtökön rajtol, magyar válogatott azonban majd csak pénteken áll táblához, akkor viszont kétszer is. Csoportunkban van Lengyelország mellett Norvégia, a kvartettből pedig csupán az első helyezett jut tovább a világbajnokság egyenes kieséses szakaszába.

A csoportkörben 12 háromfős kvartettben 36 ország válogatottja küzd a továbbjutást érő első pozícióért, a nyolcaddöntőben pedig a tizenkét csoportelsőhöz csatlakozik a világranglista első négy helyezettje: Anglia, Wales, Skócia és Hollandia. A World Cup of Darts küzdelmeit, így Major Nándor és Jehirszki György mérkőzéseit is élőben közvetíti a Sport Tv.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában